Norske Anna synger med superstjerne: – Sjukt! Jeg kan egentlig bare legge opp

(Dagbladet): Den siste uka har den amerikanske, verdenskjente rapperen Tyler, the Creator brukt sosiale medier til å telle ned til det som etter alle solemerker er en ny og etterlengtet musikkutgivelse.

I dag nedtellingen over, og det viser seg at 26-åringen fra California har sluppet to nye låter løs på massene av fans.

Både «Who Dat Boy» og «911» ble lagt ut i natt.

Noe som gjør utgivelsene ytterligere relevant for nordmenn her på berget, er at den oslobaserte elektropopartisten Anna Lotterud (28) er med på «911». Der synger hun sammen med en av verdens største artister for øyeblikket, sangeren Frank Ocean.

- Jeg har gledet meg sånn til å dele dette alle. Å være med på samme låt som Tyler, the Creator og Frank Ocean er for meg helt vilt. Det blir ikke sjukere enn det. De er begge gode og kredible artister som jeg er stor fan av. Jeg spør meg selv om jeg har nådd toppen, og om jeg like så greit bare kan legge opp, fleiper en kraftig fornøyd Lotterud til Dagbladet.


RAPPER: Tyler, the Creator. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Siden 2014 har Lotterud og makkeren Brady Daniell-Smith fra New Zealand gjort europeisk og internasjonal suksess med duoen Anna of the North. Det viste seg at musikkollektivet til Tyler, the Creator, døpt Odd Future, er fan av prosjektet.

- Odd Future har spilt oss på radiokanalen sin, og da de var i Norge under Øyafestivalen i 2015, sneik de meg inn backstage (se bildet). Jeg prata med dem, og Tyler sa at han elsket låta vår «Sway». Etter det har jeg holdt kontakten med Odd Future via sosiale medier, sier Lotterud.

For seks måneder siden tikket det inn en mail fra Tyler, hvor han spurte om Lotterud ønsket å bidra med materiale til nytt materiale. Lotterud dro i studio, sendte opptakene tilbake, og i dag kom endelig bekreftelsen på den strengt bevarte hemmeligheten, sier sangeren fra Gjøvik.

Anna of the North er aktuelle til høsten med debutalbumet «Lovers», som kommer ut i september. Denne uka slipper de prosjektets andre singel, «Someone», men til tross for stor popularitet i utlandet, og tilhørende stjernesamarbeid, har duoen fortsatt til gode å slå skikkelig gjennom i Norge.


SUPERSTJERNE: Sanger og rapper Frank Ocean er en av verdens mest ettertraktede artister. Her under Øyafestivalen i 2012. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Vis mer

- Vi har spilt mest i utlandet, det har faktisk gått tre år uten at vi har headlinet noe her hjemme. Til høsten skal vi derimot gjøre vår første egen albumkonsert i Oslo.

- Hvorfor er det sånn, tror du?

- Man kan jo ikke spå hvor man slår an, og akkurat nå strømmes vi mest i USA, England og Tyskland. Vi har spilt en del konserter, og vært listet på P3, men uansett håper vi Norge virkelig får øynene opp for oss i september når «Lovers» kommer, sier Lotterud.

Denne sommeren venter omfattende turnévirksomhet i både Norge og utlandet. Foruten en rekke konserter her hjemme skal Anna of the North blant annet varte opp briter, spanjoler, belgiere og australiere de neste månedene.

- Det blir spesielt stas å dra til Australia. Vi møttes da jeg studerte der, ble raskt musikalske sjelevenner og så dannet vi Anna of the North, sier Lotterud, som er utdannet grafisk designer.

Friday, June 30th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments