Norsk lag takker nei til Arctic Race

(procycling.no): Uno X Development Team blir ikke å se i årets Arctic Race of Norway.

Trass i at det norske kontinentallaget var kvalifisert til å delta – basert på akkumulert UCI-poeng – skal det selvtitulerte utviklingslaget sykle Czech Cycling Tour (2.1) i stedet.

Ifølge lagets ledelse er det sportslige årsaker som ligger bak avgjørelsen.

– Vi har valgt å takke nei til invitasjonen, sier teamsjef Jens Haugland til procycling.no.

– Vår vurdering er at Czech Cycling Tour er en bedre mestringsarena for våre ryttere enn Arctic Race. Det skal aldri være noen tvil om lagets statement: Sportslig utvikling trumfer alt annet, legger Haugland til.

De fem norske kontinentallagene har kjempet seg imellom om de fire tilgjengelige plassene til Arctic Race of Norway.

Innsanket poeng fra de norske UCI-rittene, pluss Norgescupen, skulle avgjøre hvilke lag som fikk delta.

Les også: Sparebanken Sør: En uvirkelig situasjon
Les også: Arctic-plass en umulighet for FixIT.no
L
es også: Trondsen sikret Arctic-billett for Sparebanken Sør

FixIT.no også usikre

Joker Icopal, Team Sparebanken Sør, Team Coop og Uno X Development Team trygget sine respektive plasser. Nederst på rangeringen havnet derimot Team FixIT.no.

Dermed var bergenslaget innstilt på å stå over Arctic Race og har allerede sett seg ut en plan B: De gulsorte fixerne har fått utstedt invitasjon til Cycling Tour Of Szeklerland i Romania.

I sitt avslag til Arctic Race kom Uno X Development med en oppfordring til arrangøren om å gi deres plass til Team FixIT.no. Arctic Race-arrangøren har ikke bekreftet Uno X sitt invitasjonsavslag offisielt og kunne ikke garantere at nye invitasjoner skal utstedes da de ble kontaktet av procycling.no mandag.

Adrian Gjølberg er imidlertid ikke sikker på om Arctic Race er det rette for Team FixIT.no heller. Laget har dessuten ikke mottatt noen offisiell invitasjon til ASO-rittet ennå.

– Vi er usikre vi også. Foreløpig har vi ikke fått noen invitasjon. Derfor opererer vi som normalt og forholder oss til at vi ikke skal kjøre Arctic, sier Gjølberg til procycling.no.

– Det er også et spørsmål om nivå. Det er ikke sikkert Arctic er det beste for oss, selv om vi skulle få en invitasjon likevel. Vi har noen ryttere som holder nivået, og andre som ikke gjør det. Når vi ikke fikk plassen til Arctic, begynte også vi å tenke mer på dette. Det er vanskelig å vite hva som er best for laget og rytterne. I Szeklerland kan vi vinne. Mens i Arctic er det snakk om mye eksponering for laget. Det er også viktig, sier sportsdirektøren i Team FixIT.no.

Gjølberg vedgår at Arctic Race innebærer en rekke logistiske utfordringer også.

– Szeklerland er en fint alternativ siden det finnes mange løp på samme tid i området. Dette er gode ritt for oss, sier Gjølberg.

– Logistikken (i Arctic) er vanskelig for lag som oss, med tanke på forflytting av biler og den lange kjøreturen opp. Det gjør at vi kan bli litt hemmet med tanke på rittene som kommer etterpå. Men i utgangspunktet er det verdt kjøreturen og arbeidet. Det er en flott opplevelse å kjøre Arctic. På mange måter.

Monday, June 12th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments