Norge ledet lenge, men gikk på surt tap

Norge ledet lenge mot Østerrike i landslagsturneringen i ishockey i Graz, men tapte til slutt 1-2 etter forlengning fredag kveld.

Lørenskog-spilleren Villiam Strøm sendte Norge i ledelsen etter en målløs første periode. Da var det spilt 27 minutter og 34 sekunder av kampen. Målet var assistert av Andreas Heier og Kristian Forsberg.

Snaue fem minutter før slutt fikk vertslandet Østerrike utligne. Lukas Handum sørget for 1-1 og forlengning. Der trakk hjemmelaget det lengste strået, og Manuel Ganahl ble matchvinner.

Norge har like mange poeng som Østerrike, men ligger som nummer to på tabellen på innbyrdes oppgjør. I den første kampen ble Frankrike slått 4-1. Lørdag venter Slovakia, som tapte 1-3 for franskmennene fredag.

Petter Thoresen er inne i sin første sesong som norsk landslagssjef. Han innledet jobben med å ta Norge til OL i Pyeongchang.

Norge innleder VM i Frankrike og Tyskland med å møte Frankrike i Paris 6. mai.