Neymar hindret fra å gjøre PSG-debuten

(Dagbladet): Før helga ble gigantovergangen et faktum: Neymar signerte for Paris Saint-Germain, etter å ha møtt utkjøpsklausulen i Barcelona.

Prisen? Svimlende to milliarder. Det gjør ham til verdens desidert dyreste fotballspiller.

Neymar sa under presentasjonen fredag at han var klar til å gjøre sin debut i PSG-trøya allerede lørdag. Det får han nå ikke gjort, melder franske L’Equipe.

PSG møter Amiens til en treningskamp klokka 17.15. Men da den franske ligaen ikke har mottatt alle papirer fra Det spanske fotballforbundet, er ikke brasilianeren berettiget til å spille. For at det skulle ha vært mulig, måtte papirene ha vært i hende innen midnatt fredag.

Presentert

Fredag ble superstjerna presentert for den franske hovedstadsklubben.

- Jeg ville ha noe større, en større utfordring. Jeg fulgte hjertet, sa Neymar.

Dramaet startet allerede torsdag morgen. Neymars advokater møtte opp i ligakontorene med en sum som møtte utkjøpsklausulen, men La Liga nektet å motta betalingen. Dermed gikk ferden direkte til Barcelona – og overgangen var i orden.

- Jeg er glad i Barcelona, og jeg har noen gode venner der. Det var ikke en enkel beslutning i det hele tatt, det kan jeg love dere. Det er gode venner jeg forlater i klubben. Men slik er fotball. Jeg følte dette var riktig tidspunkt å gå videre på, sier Neymar.

Dyrest i verden

Neymar var allerede på en femteplass over tidenes dyreste spillere etter overgangen fra brasilianske Santos i 2013. Nå er han milevis foran resten, og koster mer enn det Paul Pogba og tredjemann på lista, Gareth Bale, kostet tilsammen i sin tid.

Neymar går fra å være en del av et større stjernegalleri i Barcelona, til å bli den aller største stjerna i PSG. Flere utenlandske aviser har omtalt avtalen og hvor mye den vil være verdt, deriblant engelske The Guardian.

Det er ventet at Neymar vil tjene rundt 520 000 pund i uka, i overkant av 5,2 millioner norske kroner. Det betyr i så fall at han vil tjene dobbelt så mye som han gjorde i Barcelona. Neymars far og agenten Pini Zahavi rapporteres å få rundt 355 millioner norske kroner for å få i havn avtalen.

Neymar er en av de største merkevarene i fotballen sammen med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo. CIES Football Observatory kåret Neymar til den mest verdifulle spilleren i Europa, foran nettopp Messi.

Saturday, August 5th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments