New York Times: Comey hadde bedt om mer ressurser til Russland-etterforskning

(Dagbladet): New York Times skriver at tidligere FBI-sjef James B. Comey hadde bedt om mer penger og flere ansatte til etterforskningen Trump-administrasjonens potensielle Russland-forbindelser, bare dager før han i går kveld norsk tid fikk sparken av USAs president.

Ifølge avisa kommer opplysningene fra tre ulike tjenestemenn med kjennskap til Comeys forespørsel.

Den tidligere FBI-sjefen skal ha spurt om ekstra midler under et møte med Rod J. Rosenstein, den assisterende statsadvokaten som skrev Justisdepartementets notis som ble brukt til å legitimere oppsigelsen av Comey, skriver New York Times.

- Dette er som Nixon

Spesielt demokratene, men også noen republikanere, har kritisert Trumps valg om å sparke ham som etterforsker presidentens egen administrasjon.

- Jeg har ikke sett noe lignende siden 20. oktober 1973, da president Nixon sparket Archibald Cox, spesialaktor i Watergate-saken, sa CNNs rettsanalytiker Jeffrey Toobin i går kveld.

- Dette er «Nixonian», sier den demokratiske senatoren Bob Casey, med klar referanse til Watergate-skandalen, ifølge New York Times.

- Dette er som Nixon, sier senator Patrick Leahy, som kaller årsaken til oppsigelsen av James Comey «absurd», ifølge NTB.

- Ikke siden Watergate har vårt rettssystem blitt så truet og vår tillit til uavhengigheten og integriteten til det systemet blitt så rystet, sier Richard Blumenthal, demokratisk senator fra Conneticut.

- De kommer til å takke meg!

Trump svarte på kritikken først i formiddag, og de siste timene har det kommet flere Twitter-meldinger fra presidentens konto:

«James Comey vil bli erstattet av noen som kommer til å gjøre en mye bedre jobb med å få tilbake FBIs ånd og prestisje.»

«Comey mistet troa på nesten alt i Washington, både republikanere og demokrater. Når ting roer seg, kommer de til å takke meg!»

Også visepresident Mike Pence mener oppsigelsen var riktig. Onsdag møtte han opp i Kongressen og forsvarte Trumps bestlutning om å sparke Comey, skriver NTB.

Visepresidenten mener avgjørelsen ikke kan knyttes til granskingen av kontakter mellom Trumps valgkampapparat og Russland. Han sa også at Comey hadde mistet det amerikanske folks tillit og at Trump har utvist «sterkt og besluttsomt lederskap».

- Når ting roer seg, kommer de til å takke meg, skrev Trump i en flere Twitter-meldinger der han selv forsøkte å forsvare beslutningen.

Flere har reist spørsmål ved om Comey måtte gå fordi han gravde for dypt i de påståtte båndene mellom Russland og Trump.

- Han gjorde ikke en god jobb, sa presidenten onsdag til pressen i Det hvite hus.

Wednesday, May 10th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments