Nå stuper prisene på høstens feriereiser

(Dagbladet): Årets dyreste ferieperiode er snart over. Sommerferien sender prisene på charterreiser går i været rundt St.hans og synker ikke før to måneder senere. Nå kan du skaffe deg sydenreiser med mange tusen kroner i rabatt.

- Tida etter skolens sommerferie er årets absolutte lavsesong, og du kan gjøre kjempekupp på reiser i slutten av august og september. De fleste steder har fortsatt flott sommervær til en veldig rimelig penge, bekrefter kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i Tui.

Flyprisene synker

Norwegian og SAS er nå i startgropa for å lansere sine sensommerkampanjer med rimelige reiser både innenlands og utenlands. De er ventet å bli lansert om kort tid.


PRISFALL: Ryanair, som kan bli Norwegians nye samarbeidspartner, jakter på å kjøpe Alitalia. Og nå dumpes billettprisene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Vis mer

Dette skjer samtidig som lavpriseselskapet Ryanair har allerede bebudet nye prisfall på sine billetter.
Det kan bli 9 prosent reduksjon i perioden juli til september, bekrefter Ryanairs finansdirektør Neil Sorahan i et intervju med Reuter
Også lavprisselskapene Easyjet og Wizzair har varslet prisnedgang, og dette vil naturlig påvirke prissettingen hos deres lavpriskonkurrent i Norge. Norwegian har hatt en tøff sommer med mange forsinkelser og kanselleringer som førte til store endringer i mange nordmenns ferieplaner.

Også Widerøe har hatt en tøff sommer, med nærmere 350 innstilte flyavganger bare i juli.

Det kan bli en travel høst for Transportklagenemnda for fly.

Les mer: Denne dagen finner du de billigste flybillettene.

Charterpriser faller

Vil du ha billige charterferier i høst? Å så fall er det aller smartest å finne frem til de reisemålene som ikke er de aller mest populære. Gran Canaria, Mallorca og Kreta vil alltid være ettertraktet. Mens Portugal, Kroatia, Tyrkia er steder å se mot for billige turer fremover.

- Vil du ha de aller laveste prisene så bør du sikte deg inn på en toukersferie. Her er det mulig å gjøre et virkelig kupp, sier direktør i Primo Tours, Bjarke Hansen til bt.dk.

Det er mulig å finne en rekke reiser med fly og hotell inkludert fra ca 3100 kroner i september. Prisnivået er ganske likt fjorårets nivå.


MER SOL – MER SOMMER: Er du klar for flere soldager og mer bading. Nå synker prisene. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Vis mer

Høytrykk i lavsesong

- Slutten av august og september er lavsesong for alle sol og bad-destinasjoner, så du kan finne veldig gode priser over alt. Det er ikke noen steder som skiller seg særlig ut, men akkurat nåer det mange billige ferier til Hellas, Kypros, sier Nora Aspengren.

I sommer har tilbudet av restplasser hos charterselskapene vært mindre enn på lenge. Mange populære reisemål har vært praktisk talt utsolgt.

Men når skoleferien er over er det alltid ledig hotell- og flykapasitet. Og da må reiser selges på billigsalg for å få fylt opp hotell og fly. Fler av reisene selges nå for nærmere halv pris i forhold til høysesongen.

Hotellkampanjer

Norsk reiseliv har hatt en ny flott sommer. Og beleggene ved mange hotell har vært bedre enn på lenge. Om høsten starter jakten på nye fritidsreisende.

Hotellkampanjer med over 20 prosents sommerrabatt går mot slutten, men det betyr bare starten på nye billigsalg. Spesielt i helgene. Hotellene kjører fullpris i ukedagene, når forretningskundene er aktive. Men i helgene presses prisene kraftig ned: Vanligvis minst 20-30 prosent.

Meld deg på nyhetsbrevene til de store hotellkjedene så får du vite om tilbudene tidlig.

Det samme bør du gjøre med NSB og med flyselskapene. Dersom du registrerer deg i bonusprogrammene får du også spesialtilbudene først, samtidig som du opparbeider deg mulighet til gratis reiser.

Bruk gjerne søkemotorer som hotels.com og booking.com i jakten på billig hotellrom, men det er ofte smart å bestille hotellovernattingen direkte fra hotellet/hotellkjeden. Da får du bonuspoeng og ofte bedre rom enn via eksterne bookingsider.

Les mer: Slik velger hotellet hvem som skal få det beste rommet.

Julefly og tog

Årets julaften er på en søndag. Det betyr at fly og tog fredag 22. desember kommer til å bli smekkfulle. Bestiller du nå kjapt har du sjansen til de billigste billettene. Det blir neppe billigere reiser enn det du finner akkurat nå.

Saturday, July 29th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments