Nå skal Norge ta revansje

(Dagbladet): De norske håndballgutta er én kamp unna nok en historisk kamp. Første hinder på veien mot en eventuell finale er Kroatia, og kampen starter klokka 20.45 i kveld.

I Paris, i en fullsatt hall, skal Kroatia til pers. Laget som i fjor slo Norge i bronsefinalen i EM, og som senere sendte håndballgutta ut av OL-kvalifiseringen.

• Kampen følger du direkte her hos oss, oppdater siden for siste nytt (siste nytt øverst):

Bergerud varter opp med en ny redning umiddelbart, men Kroatia snapper opp returen. Så endre det opp med nok en utvisning på O’Sullivan på grunn av holding i drakta.

Nå er det klart for fem minutters ekstraomgang.

TORBJØRN BERGERUD!!!!! Keeperen redder en straffe av Horvat når tida har gått ut og sender Norge ut i ekstraomganger!

Christian Berge tar time out. Norge er ett mål bak, og det er drøye ett minutt igjen…

Nå misser Norge fullstendig i angrep, er det nervene?

21-22 Kristian Bjørnsen skyter og scorer, etter et litt tregt norsk angrep der ingen så ut til å ville gå på mål.

20-22 Kroatia scorer og går opp i to måls ledelse, og det er bare fem minutter igjen av kampen.

Luka Stepancic drar Bjarte Myrhol ned og får en ny utvisning. Norge tar ut målvakta, men når O’Sullivan kommer alene gjennom i det digre rommet som åpner seg, skyter han over.

20-21 Der scorer kveldens blåkledde motstander igjen.

20-20 Strlek setter den for Kroatia, i andre enden bommer Bjørnsen. Heldigvis mister Kroatia ballen og Norge får et nytt angrep.

20-19 Tangen legger en vakker ball inn til Myrhol som scorer sitt fjerde i sin 200. landslagskamp.

19-19 Den norske benken raser etter en angrepsfeil av Kroatia som dommerne ikke blåser for. Musa Zeljko får sette inn 19-19, og Berge får gult kort.

19 – 18 SÅ, DERE! Magnus Jøndal sender Norge opp i ledelsen, og Norge har scoret de siste tre målene. Det er ti minutter igjen av denne nervepirrende kampen!

18-18 Norge tar ut målvakta og Sander Sagosen BANKER inn utlikningen!

Nok en utvisning på kroatene når Tin Kontrec river ned Sander Sagosen. Viktig for Norges del, og nå må de norske håndballgutta utnytte overtallsspillet.

17-18 Bergerud med nok en god redning, og Gullerud setter inn den kontringsballen! Viktig, viktig!

Sagosen serverer Gullerud vakkert på streken, som blir avblåst for tramp i det ballen triller inn.

Og så bommer Sagosen på nok en straffe!

16-18 Norge kaster bort ballen, og veteranen Duvnjak kontrer mot.

Kroatia tar nok en gang ut målvakta og fortsetter sju mot seks-spillet sitt.

Bergerud redder kveldens første straffe av Horvat: – Akkurat når vi trengte det, skriker en glad Bredeli.

Espen Lie Hansen har ikke hatt dagen i dag, og står med fire skuddbom.

16-17 Kroatia tar ledelsen igjen. Nok en gang er det Marko Mamic som scorer.

16-16 Og Sander Sagosen viser gutta hvordan man gjør det!

- Vi må ha mer høyde på Mamic. Fart ut, sier Christian Berge i time-outen Norge tar etter tre raske mål i mot.

15-16 Og der er Kroatia i ledelsen for første gang siden 7-8.

Mye stolpe ut for Norge nå, men Christian Berge applauderer guttas forsøk.

15-15 For en spenning! Stepancic utlikner for Kroatia.

15-14 Så svarer Kroatia og Mamic, og i Norges påfølgende angrep pådrar Kontrec seg en utvisning.

15-13 Sagosen skyter rundt Mamic og sender Norge opp i en tomålsledelse.

14-13 Myrhol svarer på kroatenes utlikning, og scorer sitt tredje mål på tre forsøk.

13-12 Eivind Tangen banker til igjen!

12-12 Kroatia velger å ta ut målvakta og spiller med to fler i angrep. Jøndal får en straffe mot seg, og den setter Horvat.

- Noen sier Norge har dommerne med seg, men det ser vi ikke stemmer, sa Bredeli og Svele da dommeren mente Jøndal brukte feltet for å stoppe kroateren.

12-11 Marko Mamic setter det første målet i andreomgangen.

O’Sullivan får en sjelden mulighet i angrep, men brenner skuddforsøket.

Der er kampen i gang igjen.

- Vi står bra bakover etterhvert. De må fortsette å løpe nå. Vi tror vi har mer å gå på enn Kroatia i hvert fall, sier Lund til TV 2.

- Vi holder Kroatia nede på ti mål, og det er veldig, veldig bra, sier Randi Gustad i TV 2-studioet i pausen.

Da er det pause i Paris. Norge fikk en forferdelig start på kampen, men reiste seg utover i omgangen. Norge fikk en liten mulighet på slutten, men det siste skuddet snek seg utenfor.

Det var lite som tydet på at Norge ville komme i førersetet etter de første åtte minuttene, men nå har håndballgutta løftet seg. Nå er det 15 minutters hvile, og så er det de siste 30 minuttene av denne historiske semifinalen.

12-10 Gullerud!

11-10 Kroatia scorer igjen

11-9 Kroatia får straffe, den setter Horvat knallhardt øverst i venstre hjørne.

11-8 Bjørnsen gjør opp for straffemissen og sender Norge opp i en tremålsledelse!

Bjørnsen bommer på straffe. Kroatia har også fått sin første utvisning, og tar ut målvakta i håp om scoring.

Stevanovic, Kroatias målvakt, blir byttet ut. – Han er skutt ut av mål, han blir satt på benken, roper Harald Bredeli ivrig.

10-8 I undertall banker Eivind Tangen til, og Norge leder igjen!

Sander Sagosen litt tøff og pådrar seg en utvisning. Det er Norges tredje, Kroatia har ikke fått noen.

9-9 Norge tilbake i ledelsen! Tangen setter den i ankomstfasen.

8-8 Lie Hansen forsøker seg på et skudd, men det blir reddet. Går til retur der Bjarte Myrhol vinner ballen og setter den i åpent mål. – Råsterkt av landslagskapteinen, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli.

7-8 Dette blir tøft. To raske av Kroatia, og de blåkledde er tilbake i ledelsen.

7-7 Kroatia svarer direkte.

Tre raske av Lie Hansen

7-6 Og så, etter nesten 17 spilte minutter, setter Bjørnsen sitt tredje og Norges sjuende. Det gjør at Norge leder for første gnag så langt i kampen.

6-6 Tre raske av Lie Hansen gjør at det nå er likt!

5-6 Klassekontring av Norge gjør at håndballgutta henger på. Bjørnsen med sin andre scoring.

4-6 Lie Hansen!

3-6 Veteranen Duvnjak banker til så målet står igjen og rister!

3-5 Nok en kroatisk scoring, men Bjørnsen følger opp når kroatene kolliderer med hverandre, og setter Norges tredje like etter.

2-4 Der! Espen Lie Hansen trekker på seg to kroatiske forsvarere og banker til. To mål bak nå.

Åtte minutter uten scoring

1-4 Duvnjak setter Kroatias fjerde etter et knallhardt skudd…

1-3 Horvat får mye rom på kanten og setter kroatenes tredje mål.

En kroatisk spiller kaster seg, og klarer å lure dommerne. O’Sullivan får Norges andre utvisning før det er spilt ti minutter.

1-2 ! Endelig! Bjarte Myrhol reduserer for Norge! Det tok over åtte minutter.

0-2 Kroatia scorer i ankomstfasen. Det er spilt sju minutter og Norge har ikke scoret…

Der er Norge fullt lag. Håndballgutta holdt unna, men hadde altså en mulighet til å utlikne på straffe også.

Sagosen bommer på straffe.

Nok en god redning av Bergerud, men Kroatia får igjen tilbake ballen når Tønnesen er tøff. Den norske bakspilleren pådrar seg en tominutter.

Herlig redning av Bergerud, men Norge tar ballen når den ligger i feltet, og Kroatia får et nytt angrep.

Tønnesen forsøker seg på et skudd. Nesten en meter over mål.

0-1 Etter 1,37 minutter i angrep for kveldens blåkledde, får Kroatia en straffe når Tønnesen er litt vel tøff. Horvat setter den.

Der er kampen i gang. Kroatia starter med ballen.