Muskuløs mattelærer refses etter treningsvideo: – Rasistisk

(Dagbladet): Med hundretusenvis av videoavspillinger på Youtube og Facebook er Pietro Boselli for internettsensasjon å regne.

Nå er den italienske modellen og mattelæreren i hardt vær, etter at han i forrige uke postet en treningsvideo fra Filippinene. Se videoen øverst i denne saken!

I videoen er Boselli «på leting» etter alternative måter å trene på, og finner løsninga i form av en filippinsk mann på stranda. 28-åringen «fanger» mannen, og bruker ham som vekt i skuldertrening og knebøy før mannen rømmer til havs på en oppblåsbar svane.

Får kritikk

Videoen har på kort tid oppnådd nærmere 800 000 visninger på Facebook og 100 000 visninger på Youtube. Mens enkelte roser Boselli for kreativitet og humoristisk sans, er ikke alle like positivt innstilt.

Krishna Omkar har skrevet en kommentar på Facebook, som i skrivende stund har høstet nesten 300 likerklikk. Omkar beskriver videoen som «skandaløs», og reagerer på Bosellis måte å omtale den filippinske mannen på.

«(…) han har ikke et navn, vi ser ikke fjeset hans tydelig og vi hører ham ikke snakke, han er helt enkelt et objekt som skal brukes av den hvite mannen (…)» skriver Omkar blant annet, og stempler Bosellis oppførsel som «krenkende og nedsettende».

Flere kritiserer Boselli for å fremme rasistiske stereotyper ved å bruke den filippinske mannen som rekvisitt.

«Jeg vet det ikke var meningen å skape så mye oppstyr, men la oss være ærlige, rasisme er ikke bare knyttet til bevisst segregering, men er også underliggende i «dumme» spøker og stereotypier.» mener Ramiro Valdez, som får støtte fra flere andre.

Slår tilbake

Pietro Boselli selv stiller seg uforstående til kritikken.


No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments