Museum fjerner eller dekker til all kunst laget av innvandrere

(Dagbladet): I forbindelse med «President’s Day» har The Davis Museum i Massachusetts i USA fjernet eller dekket til alle kunstverk laget av innvandrere.

På sine egne nettsider skriver museet at de har gjort dette for å markere symbolsk hvordan museet ville sett ut uten bidrag fra innvandrere. Hvert kunstverk som er laget eller overrakt av innvandrere, vil frem til 21. februar være dekket av et sort tøystykke, eller bli fjernet og erstattet med en merkelapp med teksten «laget av en immigrant» eller «gitt av en immigrant».


LAGET AV: Kunstverkene er byttet ut med merkelapper med teksten «laget av en immigrant» eller «gitt av en immigrant». Foto: Steven Senne / AP / NTB Scanpix
Vis mer

Museet oppfordrer også andre institusjoner til å gjøre det samme.

I et intervju med The Art Newspaper bekrefter museet at markeringen er en reaksjon på president Donald Trumps innreiseforbud, som i ettertid ble stanset av det amerikanske rettssystemet.

Omkring 20 prosent av den faste kunstsamlingen deres er laget av kunstnere, eller donert av samlere som på et tidspunkt har innvandret til USA.

Markeringen har fått navnet «Art-Less», og målet er å sette fokus på immigranters innflytelse, skriver CNN.

Ifølge The Guardian er et av de tildekkede kunstverkene et portrett av George Washington, laget av Adolf Ulric Wertmuller som ble født i Sverige. Bysten av Santa Teresa av Ávila, laget av den spanske kunstneren Francisco Salzillo y Alcaraz, og maleriet «Friends in a Storm Approaching», laget av James McDougal Hart som ble født i Skottland, er også blant kunstverkene som ikke lenger er synlig for publikum.


Ansatte ved museet dekker til maleriet «Friends in a Storm Approaching», laget av kunstneren James McDougal Hart, som ble født i Skottland. Foto: Steven Senne / AP / NTB Scanpix
Vis mer
Friday, February 17th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments