Moan vraket, raser mot trenerne: – Det er amatørmessig

LAHTI (Dagbladet): Kombinertløper Magnus Moan (33) raser etter at han ikke ble tatt ut på VM-laget i morgen. Norge er representert ved Jørgen Graabak, Miko Kokslien, Espen Andersen og Magnus Krog.

Det betyr at det ikke er plass til veteranen Moan i hopp normalbakke med påfølgende 10 kilometer langrenn.

- Å vente så lenge med å ta en avgjørelse synes jeg er amatørmessig. Det vitner om en ledelse som er utrygg, sier Moan, som fikk beskjeden i dag.

- Jeg synes det er dårlig håndtert. Signalet var at de fire første som ble tatt ut i VM skulle gå, slik at de kunne forberede seg. Når det ikke ble slik, kjenner du på frustrasjonen, sier en forbannet Moan til Dagbladet.

- Det sier seg selv at jeg er uenig i uttaket. Jeg føler at jeg er veldig på gang. I tillegg har jeg noen ess i ermet i forhold til utstyr.

Trønderen har hatt en spesiell sesong. Han nådde et bunnpunkt på Lillehammer i desember. Så tok han seg selv ut av verdenscupen, men den siste tida har han fått orden på hoppinga.

Da kombinertløperne hadde pressetreff i Lahti i går, omtalte flere Moan som en joker. Derfor slo det ned som en bombe da det første uttaket ble kjent i dag.

- Vi hadde en bra økt på tirsdag, der jeg gikk fra alle andre. Hadde jeg styrt skuta, ville jeg gjort det annerledes. Jeg ville bygd opp en type trygghet og gitt tillit til utvalgte utøvere tidligere, påpeker Moan.

- Du kan ikke ikke gjøre et uttak på bakgrunn av seks hopp. Du må se hva utøverne har gjort den siste perioden. Samtidig vitner det om utrygghet. Vi har ikke vært så gode som vi har ønsket denne sesongen. Og da blir vi jagende etter de andre.

Moan understreker at han tar utblåsningen her og nå.

- Når rennet starter i morgen, ønsker jeg alle gutta suksess, påpeker han.

- Det var et vanskelig uttak. Vi hadde en god prat med Magnus i går – i tilfelle dette skulle skje. Ingen fikk noen signaler i går, forteller sportssjef Ivar Stuan.

- Vi skulle kanskje tatt det før. Men sånn ble det. Vi ble litt overrasket over at Miko hoppet så bra som han gjorde på trening.

Kokslien er halvt norsk og halvt finsk. Det tror Stuan kan slå positivt ut i Lahti.

Thursday, February 23rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments