Mistenker russebussoppgjør etter masseslagsmål: – Det var slåsskamp på slåsskamp

(Dagbladet): Politiet i Oslo fikk rundt klokka 01.00 natt til tirsdag melding om at det var veldig amper stemning mellom mange russ på Kadettangen i Sandvika utenfor Oslo.

Kadettangen er en populær møteplass for russebusser fra Oslo og omegn, og hele 12-15 russebusser var på stedet i natt.

- Det var mange som sloss overalt. De to-tre første patruljene som kom til stedet hadde store problemer med å få folk til å oppføre seg, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo-politiet til Dagbladet.

- Ikke bra oppførsel

Ingen ble fysisk skadd under slåsskampene, opplyser operasjonslederen. Ingen ble heller pågrepet, men flere av bussene fikk muntlig pålegg om å fjerne seg fra stedet.

- Det var ampert og ikke bra oppførsel av russen. Det sier litt når vi må sende mange politipatruljer for å roe folk ned.

Politiet mistenker at slåsskampene kan være avtalt mellom bussene.

- Vi har fått inn tips om at det kanskje skulle bli bråk. Vi antar at det har skjedd noe i forkant som skal gjøres opp. Da har det møtt opp en god del busser og det har blitt slåssing. Vi vet ikke konkret hva som ligger bak, sier Stokkli.

Han opplyser at det ikke bare var busser fra Asker og Oslo på stedet, men blant annet også to busser fra Drammen. De fikk pålegg om å kjøre hjem.

- De hører ikke på politiet og fortsetter slåssingen. Det var slåsskamp på slåsskamp. De går ikke til angrep på politiet, men det er dårlig oppførsel av russen, og de må begynne å oppføre seg.

Bråk flere steder

Politiet har mange patruljer ute i natt.

- Det har vært ganske mange støyklager og generelt bråk med russen sier han.

Politiet endte på omtrent ti andre oppdrag i natt.

- Det har ikke gått på slåssing, men mye støy og bråk og fulle ungdommer. Folk må oppføre seg pent. Jeg synes vi har hatt ganske mye klager på russen i år. En ting er støy og høy musikk, men episoder hvor politiet må komme fordi folk slåss, er av en helt annen karakter. Det er ikke bra og folk kan få ødelagt framtida, sier Stokkli.

Politiet opplyser at de sender ut patruljer der de har kapasitet.

Også i andre områder melder politiet om russestøy i natt. Blant annet meldte flere i Skien at de ikke fikk sove på grunn av høy russemusikk. Politiet reiste til stedet og ga russen beskjed om å dempe seg og kjøre fra stedet.

Det ble også meldt om russebråk i Oppegård og Drøbak sørøst for Oslo, i tillegg til i Stavanger og Kristiansand, natt til tirsdag.

- Helt håpløst

Natt til mandag meldte også Oslo-politiet om 23 russehendelser, som tok opp store politiressurser. Flere av disse skulle gjerne ha blitt brukt til andre ting.

- Det er helt håpløst. Det er en del av russen som tror de kan gjøre akkurat hva de vil, fordi de er russ, men sånn er det altså ikke. De tenker ikke konsekvenser, selv om de burde kjent godt til dette, sa operasjonsleder i Oslo-politiet Finn Belle til Dagbladet mandag.

I løpet av natta fikk politiet meldinger om bråk og slåssing ved Esso-stasjonen vis-a-vis Ullevål stadion. Tre russebusser var på plass, og det var «sånn passe oversiktlig situasjon», ifølge Belle.

- Det var flere som slåss. En russ fikk en flaske i hodet, og er nå sendt til sykehus, ifølge Belle.

Tuesday, May 16th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments