Milliardeventyr utsetter børs

(Finansavisen): På tredje forsøk hadde seerne for lengst gitt opp TVNorge-satsingen «Lost In Time» der det norske milliardeventyret The Future Group sto bak teknologien.

Fiaskolanseringen ble et voldsomt skudd for baugen for The Future Groups planer om milliardemisjon og børsnotering, og påførte selskapet en voldsom slagside i finansmarkedet, skriver Finansavisen.

Gründere og meglerhus har nå utsatt både emisjon og børsnotering til høsten.

95 prosent kursfall

Interessen for The Future Group-aksjer har kollapset:

- Jeg gikk inn i selskapet i oktober og har ikke mottatt noen informasjon – ingen rapport, intet aksjonærbrev og ingen finansiell status, sier en av selskapets store aksjonærer til Finansavisen.

- Det eneste som sies er at det er noen kinesere på vei inn i selskapet med kapital, men han er som Jesus. Vi hører om han hver dag, men ingen har sett ham.

- Jeg har tilbudt gründerne å kjøpe mine aksjer for 2 kroner stykket, men de har takket nei. Det er en gjeng med drømmere, tordner storeieren.

Det er ikke mer enn tre måneder siden at selskapet opererte med et anslått prisintervall på 30 til 50 kroner aksjen i forbindelse med en forestående milliardemisjon i selskapet, tilsvarende en selskapsverdi på mellom 3,3 og 5,5 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Med en aksjekurs på 2 kroner, snakker vi om et verdifall på over 95 prosent og en markedsverdi på bare 200 millioner kroner.

Må komme en nyhet

- Jeg kjenner til saken du nevner, men det er slik at det er like vanskelig å selge aksjer til 4 kroner aksjen som det er å selge til 8 kroner aksjen. Det er ingen vits i å selge for å ødelegge aksjekursen. Selskapet må levere noe i form av en avtale og en pressemelding – en god nyhet, sier en megler til Finansavisen.

Jens Petter Høili svarer Finansavisen at han ikke kjenner til at aksjonærer skal ha forsøkt å bli kvitt The Future Group-aksjer for 2–3 kroner stykket uten å lykkes.

Vedrørende børsnoteringen svarer medgründer Bård Anders Kasin følgende per e-post:

«Vi har hele tiden sagt at timing for en børsnotering vil avhenge av flere faktorer. Vi er i prosess med en stor internasjonal strategisk partner, samtidig som vi jobber videre med å klargjøre selskapet for en børsnotering»

Andre økonominyheter:

Kapital kårer Norges 100 mektigste kvinner
Ringnes anklages for å sperre Bygdøy-strand

Thursday, June 22nd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments