Milliardærer forholder seg tause til TVNorge-fiasko

(Dagbladet): Etter to sendinger med store problemer, bekreftet TVNorge mandag at det «banebrytende» gameshowet «Lost in Time» tas av skjermen i to uker.

Teknologiselskapet bak programmet, The Future Group, stiler seg som pionerer innen såkalt Interactive Mixed Reality (IMR)-teknologi, og har bygget opp store forventninger til konseptet som nå har krasjet i beste sendetid to lørdager på rad.


THE FUTURE GROUP: Gründer Bård Anders Kasin (tv) og investor Jens Petter Høili står bak teknologiselskapet. Foto: NTB scanpix
Vis mer

«Lost in time» mistet halvparten av seerne etter fadesene.

Gigantiske summer

Noe som gjør at satsingen unektelig har fått seg noen kraftige riper i lakken. Mye penger er på spill for The Future Group, som allerede skal ha hentet én milliard kroner inn i selskapet, og angivelig snuser på børsnotering med en prising på 3,3 til 5,5 milliarder kroner.

En lange rekke kjente, norske næringslivstopper er med i kulissene bak teknologiselskapet til investor Jens Petter Høili og gründer Bård Anders Kasin.

Beslutningen om børsregistrering er foreløpig ikke tatt, opplyser Kasin til Dagbladet.

I november i fjor meldte The Future Group at de da hadde sikret seg totalt 360 millioner kroner fra en rekke investorselskaper. Noen dager seinere inviterte de kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) med på lanseringen av konseptet.

Finanstopper involvert

Blant dem investeringsfondet Ferd og holdingselskapet Aker, henholdsvis eid av milliardærene Johan H. Andresen og Kjell Inge Røkke. Siden den gang skal det ha blitt jobbet aktivt med kapitalinnhenting.

Ifølge Finansavisen skal tidligere Orkla-topp Tom Vidar Rygh og Norges rikeste mann, John Fredriksen, ha gått inn med store summer. Fredriksen skal ha investert minst 50 millioner kroner.


INNE MED PENGER: Rederitopp John Fredriksen. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Til Dagbladet sier Aker at de har gått inn med 20 millioner kroner.

- Vi deltok i en kapitalutvidelse som ble tilrettelagt av DNB Markets. Vi har kjøpt aksjer for 20 millioner, så vi er en liten aksjonær. Aker forvalter verdier for rundt 45 milliarder kroner, sier Atle Kigen, kommunikasjonsdirektør i Aker.

- Kjenner ikke til programmet

Han vil ikke si noe om hva de tenker om de tekniske problemene med «Lost in time».

- Det har vi ikke noen mening om. Det er ikke på grunn av TV-programmet Aker har gjort denne investeringen. Det er en finansiell investering i et teknologi- og kunnskapsmiljø vi er interessert i, sier Kigen, og legger til at han ikke har kjennskap eller kunnskap om programmet.

Dagens Næringsliv skriver at Ferd har gått inn med 100 millioner kroner i The Future Group, men selskapet ønsker ikke å kommentere TV-programmets problemer overfor Dagbladet.

- Vi kommenterer aldri enkeltinvesteringer. Det får Future Group kommentere på, sier Kristian Eikre, investeringsdirektør i Ferd til Dagbladet.

- Aksjonærene støtter oss

Bård Anders Kasin i The Future Group har klokkertro på at aksjonærene støtter dem videre, til tross for store problemer under teknologiens ildåp på riksdekkende tv.

- Jeg har pratet med de største aksjonærene, og de står i stormen sammen med oss. Vi ser kontinuerlig på alternativer for framtidig kapital, og børsnotering er en av mulighetene. Vi har ikke tatt en beslutning, sier Kasin.

Jens Petter Høili har ikke svart på Dagbladets gjentatte henvendelser mandag.

I «Lost in Time» deltar seerne via mobiltelefon, samtidig som programdeltakere konkurrerer i virtuelle verdener på skjermen. To heldige vinnere kan vinne så mye som én million kroner hver lørdag.

Tuesday, April 4th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments