Midt under flyturen fikk piloten høre om «terrorprat» blant passasjerene. Nå er tre menn arrestert etter nødlanding

(Dagbladet): En «terror-relatert» samtale mellom passasjerer om bord på et fly på vei fra Slovenia til Storbritannia førte til at piloten slo full alarm. Nå er tre menn pågrepet og en ryggsekk sprengt av politiet.

Flyet, som var på vei fra Ljublana til London nødlandet på flyplassen i Köln klokka 18.30 i går kveld, etter at piloten ble gjort oppmerksom på en mistenkelig samtale blant tre av passasjerene, opplyser Köln-Bonn lufthavn i en pressemelding.

151 passasjerer evakuert

Samtidig gjennomførte politiet en kontrollert sprengning av en ryggsekk som tilhørte en av mennene, ifølge den tyske avisa Bild.

- Piloten ble gjort oppmerksom på en mistenkelig samtale om bord, som førte til at han bestemte seg for å foreta en uplanlagt landing, sier en talsperson for flyplassen i Köln, ifølge BBC.

Vedkommende opplyser videre at passasjerene ble evakuert ved bruk av flyets nødsklier, før de ble fraktet til en samlingsplass der de måtte gjennomgå en sikkerhetssjekk.

Tysk politi bekrefter hendelsen og opplyser om at det var andre passasjerer om bord som gjorde besetningen oppmerksomme på samtalen mellom de tre mennene.

Terror-relatert

Politiet i Köln sier i en uttalelse at samtalen mellom de tre mennene skal ha vært «terror-relatert», uten at de utdyper noe videre.

- Vi takker passasjerene for at de utviser forståelse. Ikke noe er viktigere enn sikkerheten til våre passasjerer og ansatte, sier Easyjet i en uttalelse.

Politiet opplyser overfor Bild at de tre mistenkte mennene har sittet i avhør i hele natt. De skal så langt ikke ha sagt noe som bidrar til å klargjøre situasjonen, ifølge tjenestemenn.

Sunday, June 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments