Michelle Obama raser mot Trumps kutt: – Hva feiler det deg?

(Dagbladet): I løpet av de åtte åra hun tilbrakte i Det hvite hus, som USAs førstedame, sørget Michelle Obama (53) for å gjøre kampen mot farlig fedme blant barn og unge til en av sine viktigste kampsaker.

Reaksjonen på at Trump-administrasjonen har satt en stopper for «Obama-reguleringer», som var ment å sørge for sunnere skolemat for amerikanske barn, var ikke overraskende negativ.

- Tenk litt over hvorfor noen synes det er OK at barna dine spiser dritt, sa Obama til en fullstappet sal, ifølge The Guardian.

- Tenk litt på det

Hun sa det fortsatt er mye arbeid som gjenstår før landets skoler er der de bør være, og understreket viktigheten av at de ikke lar noen «sette oss tilbake».

- Det er viktig å virkelig se på motivene. Man må stoppe opp og spørre: Hvorfor vil du ikke at barna skal ha god skolemat? Hva feiler det deg? spør hun med en klar henvisning til USAs nåværende president.

Mens Michelle Obama har kjempet for å innføre en nasjonal næringsstandard for skolelunsjer, har Trump-administrasjonen nå sørget for å sette til side arbeidet. Forsinkelsen kommer på toppen av at Det hvite hus har utsatt innføringen av regler som ville pålagt restauranter, dagligvarebutikker og andre utsalgssteder å oppgi hvor mange kalorier varene deres inneholder, skriver The Guardian.

- Du skal altså ikke få vite hva det er du spiser? Tenk litt på det. Stopp litt, og tenk på det, sa en tilsynelatende forferdet eks-førstedame, før hun fortsatte med å spørre publikum om de syntes tingenes tilstand var OK.

Michelle og Barack Obama ankom den internasjonale matkonferansen Global Food Innovation mandag denne uka. Besøket var Barack Obamas første offentlige utenlandsopptreden siden han gikk av som president.

Michelle Obamas uttalelser beskrives også som den klareste politiske uttalelsen hun har kommet med siden Obama-familien flyttet ut av Det hvite hus i januar.

Norske Gunhild Stordalen talte på matkonferansen i Milano mandag. Der fikk hun også hilse på Barack Obama.

- Det har rystet meg langt inn i sjela

Det er riktignok langt fra første gang USAs tidligere førstedame kritiserer Donald Trump. I en følelsesladet tale under presidentvalgkampen i fjor høst, langet Obama ut mot Donald Trump. Hun sa blant annet at hotellkongens måte å snakke om kvinner på har opprørt henne.

- En presidentkandidat i USA som skryter av å seksuelt antaste kvinner. Jeg klarer ikke slutte å tenke på det. Det har rystet meg langt inn i sjela på en måte jeg aldri hadde sett for meg, sa en tydelig preget presidentfrue.

Talen ble gitt få dager etter at Trump-kampanjens største skandale var et faktum. Det skjedde etter at Washington Post publiserte en video av Donald Trump som ga samtalepartner Billy Bush råd om å «klå kvinner i skrittet» – «grab them by the pussy».

Videoen fra 2005, som snart skulle bli verdenskjent, vakte stor oppsikt fordi den inneholdt Trumps omtale av et mislykket forsøk på å forføre en kvinne, samt flere nedsettende utsagn om kvinner.

- Jeg prøvde, men hun var faen meg gift. Jeg prøvde meg virkelig, men fikk det ikke til. Jeg så henne nettopp igjen, hun hadde fått kjempestore pupper og det hele. Hun har totalt forandret utseende, sa Trump til TV-profil Billy Bush.

Saturday, May 13th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments