Mens Hertha-spillerne festet på Ibiza, var Jarstein på hotellet. Noe større ventet

BISLETT (Dagbladet): Rune Jarstein (32) avsluttet sesongen i Hertha Berlin med å bli kåret til den beste keeperen i Bundesliga.

- Litt overraskende, sier han.

Sammen med resten av fotballandslaget forbereder nå Jarstein VM-kvaliken mot Tsjekkia på Ullevaal lørdag. Og han har rukket mye på de to siste ukene.

Etter sesongavslutningen 20. mai dro Hertha-spillerne til festøya Ibiza. Men Jarstein forteller at han for det meste tok det med ro på hotellet. Årsak: Noen dager seinere skulle han gifte seg med kona Hanne-Stine Bratli.

- Grunnen til at det har gått så bra, er at jeg har det fint utenfor banen med kona og våre to døtre. Det hjelper meg veldig til å kose meg med fotballen og utvikle meg der, forteller han.

Paret giftet seg i Berlin i desember. Men de ville ikke snyte familie og venner for festen. Derfor gjorde de det igjen, denne gangen i Skien.

- Vi hadde 120 gjester. Det var en fantastisk dag, kveld og natt. Et minne for livet.

Ute i kulda

En gang var Jarstein på ingen måte favoritt under Erik Hamrén i Rosenborg. Han var også langt ute i kulda i Hertha Berlin, en klubb han kom til i 2014.


GIFT: Rune Jarstein og Hanne-Stine Bratli. Foto: Privat
Vis mer

Sakte, men sikkert har han bygd opp statusen i hierarkiet. Det toppet seg denne sesongen da storavisa Bild plasserte nordmannen i mål på årets lag.

Med andre ord: Han mange mener er verdens beste keeper – Bayern Münchens Manuel Neuer – ble slått av 32-åringen fra Skien.

- Det er hyggelig, men også litt overraskende. Før jul syntes jeg det gikk veldig bra. Etter jul var det en del gode kamper og noen jeg ikke var helt fornøyd med. Det gikk mer opp og ned enn jeg hadde håpet. Men totalt sett har det vært OK.

Ekstra løft

Hertha Berlin endte på sjetteplass i Bundesliga. Laget kvalifiserte seg direkte til Europa League, noe som gir et ekstra løft inn i den nye sesongen.

Jarstein har kontrakt fram til 2019. Han og familien storkoser seg i Berlin, og det snakkes om en årslønn på 10-12 millioner kroner. Kort og godt er han på toppen av karrieren. Men sisteskansen hungrer etter mer.

- Jeg er ikke ferdig utviklet som keeper. Jeg har mer å gå på og er veldig motivert. Nå har jeg fått spille alle kampene i en hel sesong. Det gjør noe med deg. Du blir en bedre keeper av det.

Trener Lars Lagerbäck har tatt ut tre målvakter til oppgjøret mot Tsjekkia og privatlandskampen mot Sverige tre dager seinere. Men Ørjan Håskjold Nyland og Mathias Dyngeland må pent nødt til å spille annenfiolin.


GRUNN TIL Å SMILE: Rune Jarstein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

Utfordring

Lagerbäcks utfordring er å løfte Norge fra et historisk bunnivå på FIFA-rankingen med 87. plass. Norge er sjanseløs på VM i Russland neste sommer.

- Lars er klar og tydelig. Men han har også glimt i øyet og humor. Det gjør at stemningen i troppen er god, påpeker Jarstein.

40 år Han lar seg inspirere av Gianluigi Buffon, som spilte Champions League-finale 39 år gammel.

- Målet er å holde på til jeg blir 40. Det handler om å trene riktig, spise godt og ta vare på kroppen.

Friday, June 9th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments