Måtte utsette film etter heftige protester om dyremishandling

(Dagbladet): Det omdiskuterte videoklippet fra filmen «A Dog’s Purpose» har skapt store overskrifter.

Et klipp fra innspillinga til filmen viser at en dyrepasser presser en vettskremt schæferhund ned i et brusende basseng.

Videosnutten har skapt sterke reaksjoner, og flere dyrerettighetsorganisasjoner har tatt helt avstand fra filmen. De ser på hendelsen som dyremishandling.

Visepresident for dyrerettighetsorganisasjonen People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), Lisa Lange, har kommentert situasjonen.

- Hunder og alle andre dyr bør behandles humant, og ikke brukes som filmrekvisitter, sier Lange, ifølge AFP.

Dette omtalte videoklippet har nå ført til at premieren lørdag denne uka blir utsatt til neste fredag.


REGISSØR: Svenske Lasse Hallström er regissør for filmen «A Dog’s Purpose». Han er også mannen bak filmer som «Chocolat», «Dear John» og «Casanova».
Vis mer

Ny gjennomgang

Før premieren kan finne sted, må Amblin Partners og Universal Studios jobbe med å gå gjennom klippene fra videoen. De prøver å finne ut hva som egentlige skjedde med hunden «Hercules» i det treneren hans presset han nedi vannet mot sin vilje.

De står likevel fast ved at hunden «Hercules» er i god behold, og sier at han aldri har blitt misbrukt.

Selskapene har også tidligere lagt fram en uttalelse hvor de insisterte på at schæferhunden i videoen hadde øvd på vannscener, men at han tydeligvis ble redd den dagen de skylle skyte scenene. Det skriver Variety.

Hundens stemme protesterer

Også hundens stemme i filmen, Josh Gad, krevde en forklaring fra produksjonsselskapet, gjennom et innlegg han postet på Twitter:


DYREMISHANDLING: Klippet er publisert av TMZ, viser hvordan hunden klorer seg fast i bassengkanten og forsøker å unngå å havne i det frådende vannet, men til slutt blir presset ned av dyrepasseren.
Vis mer

«Som en stolt hundeeier og ivrig supporter av dyrerettighetsorganisasjoner, har jeg nå tatt kontakt med produksjonsselskapet. Jeg forlanger en forklaring etter disse grusomme bildene».

Gad forklarer i tweeten at han var både skjelven og redd etter å ha sett det forferdelige klippet av hunden som blir satt inn i en situasjon mot sin vilje.

Her er tweeten som ble postet:

Friday, January 20th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments