Martin Samuelsen fikk en drøy halvtime på banen da Chelsea vant overlegent

• Chelsea – Peterborough 4-1 (2-0), FA-cupens tredje runde

(Dagbladet): 20 minutter ut i andreomgangen måtte John Terry forlate banen på stillingen 3-0, etter en håpløs takling på Lee Angol.

Angol smatt ballen forbi Chelsea-kapteinen, som var altfor sen inn i situasjonen på venstresiden. Det så likevel ut som at Angol valgte å fortsette løpet, i stedet for å gjøre en innsats for å hoppe over eller løpe rundt Terry.

Da Peterborough-spilleren gikk i bakken tok dommer Friend en tenkepause på vei mot situasjonen, og til bortefansens store glede dro kamplederen opp det røde kortet.

Tross at bortelaget seks minutter senere reduserte til 3-1 ved Tom Nichols, var Chelsea aldri truet på sin vei mot sin 15. FA-cupfinale.

Bommet fra fem meter

Men det var altså et sjansesløseri uten like av hjemmelaget på Stamford Bridge før dommeren blåste av kampen.

Den «verste» situasjonen var kanskje da Pedro etter en drøy halvtime bare kunne dytte ballen i åpent mål fra fem meter, men endte opp med å banke ballen i tverrliggeren.

Heldigvis hadde han allerede satt 1-0 målet – og det på vakkert vis. Pedro fikk en returball av Peterborough-keeper McGee, før han finta bort Smith og klinka ballen opp øverst i det lengste hjørnet.

Like før pause la Batshuayi på til 2-0, og Chelsea kunne roe spillet mer i andreomgangen.

Det kom ikke på tale, og allerede halvannet minutt ut i andreomgangen fikk Loftus-Cheek muligheten til å punktere kampen, da han kom alene mot keeper.

FIKK 32 MINUTTER: Martin Samuelsen fikk en drøy halvtime på banen da Chelsea slo Peterborough 4-1. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Midtbanespilleren skulle bare dytte ballen i det lengste hjørnet, men ballen snek seg på feil side av stolpen og ut.

Etter 52 minutter var Pedro i farta på venstrekanten. Han fikk en herlig langpasning ut til seg, og trakk utover på banen. Da Willian kom i fart timet Pedro perfekt, og Willian trakk seg inn i banen og banka til.

Da gjestene nok en gang måtte ta ballen ut av nettet så det hele ut som, det var over, men etter 3-1 reduseringa våknet Peterborough til live.

Kontret mot

Martin Samuelsen kom inn , og var spilleren som serverte Angol ballen da Terry fikk rødt kort.

Han kunne dessverre ikke stoppe et Chelsea i storform, som et kvarter før slutt scora sitt fjerde, igjen av Pedro.

Forarbeidet kom fra Batshuayi, som lette etter en mulighet, men heller la til rette for Pedro da han ikke fikk en åpning. Peterborough-keeper McGee var ikke lang nok, og måtte se ballen snike seg forbi ham og i mål.

Da var det hele over for gjestene, som hadde noe flaks de siste ti minuttene.

Hjemmelaget fikk flere kontringsmuligheter mot, men som tidligere i kampen slet de tidvis med å dytte ballen inn mellom stengene – ikke på utsida.

Tross Terry-utvisning tok hjemmelaget seg enkelt til FA-cupens fjerde runde.