Martin Johnsrud Sundby påkjørt av snøskuter under Birken. Gikk rett i bakken

(Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby kolliderte med en snøskuter under dagens Birkerbeinerrenn.

Verdens beste langrennsløper ledet rennet da kollisjonen skjedde og gikk rett i bakken. Snøskuteren kom i høy fart bakfra mot Sundby. Påkjørselen skjedde i en utforbakke, og Sundby var tydelig irritert etter kollisjonen.

Bildene viser at Røa-gutten regelrett blir påkjørt av snøskuteren. På skuteren var det en videofotograf, og den så ut til å være en del av den offisielle kameraproduksjonen.

Sundby bannet mot sjåføren av snøskuteren.

- Det er ikke bra. Det der er ikke bra, utbrøt NRK-kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

Sundby fikk en ny stav etter kollisjonen, som skjedde med 21 kilometer igjen av rennet. Etter seieren i Birkebeinerennet forklarer Sundby uhellet slik:

- Tidvis var det is i kanten. Jeg prøvde derfor å stå der. Det hadde nok ikke skuteren sett for seg. Plutselig kom han i voldsom fart og meide meg ned. Det var kjipt. Jeg brakk staven og gikk med den i en halv kilometer, sier Sundby til NRK.

- Jeg skvatt litt da han plutselig kjørte meg ned. Da var jeg ikke spesielt glad. Heldigvis ble jeg ikke skadet og fikk relativt raskt en ny stav.

Dobbel revansje

Sundby reiste seg og triumferte til slutt foran Petter Eliassen og Simen Østensen på overbevisende vis.

- Jeg er utrolig fornøyd med det. Jeg var skeptisk før start, fordi disse gutta er fantastisk gode til å stake, sier Sundby til statskanalen.

Røa-gutten målte krefter mot stakespesialistene i Birkebeinerennet også for to år siden. Da ble han til slutt slått av Petter Eliassen. Det ga Sundby en vekker og inspirasjon til å dyrke stakesatsingen i enda større grad.

Det satte i gang stakerevolusjonen i langrennssporten. To år senere, altså i dag, fikk Sundby vist utviklingen som har skjedd siden da. For i dag kunne ingen av langløpsspesialistene holde følge med årets vinner av verdenscupen i langrenn.

- Jeg var ikke på dette nivået for to år siden. Dette viser at jeg har tatt store steg siden den gang. Det er ingenting som gleder meg mer enn det, sier Sundby.

Justyna Kowalczyk vant kvinneklassen i Birkebeinerennet på suverent vis, over fire minutter foran Britta Norgren. Masako Ishida kapret 3. plassen, mens Astrid Øyre Slind ble beste norske jente på 4. plass. Hun ble slått med 7.12 minutter av Kowalczyk.

Saturday, March 18th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments