Mareritt for Odd-keeper Rossbach: – Han må jo ha blitt historisk?

Sarpsborg – Odd 4-0 (2-0)

SARPSBORG (Dagbladet): Sarpsborg mot Odd var kveldens storkamp i fjerde runde av cupen. Begge lag jakter medalje i Eliteserien, og et stalltips var at kampen ville gå til 120 minutter.

Men hjemmelaget Sarpsborg viste seg fort som totalt overlegne. Ved pause sto det 2-0, på det som utrolig vis ble registrert som to selvmål på Odd-keeper Sondre Rossbach.

21-åringen sto godt i store deler av omgangen. Men så startet et mareritt av en annen verden.

I det 38. minutt sendte Matti Lund Nielsen av gårde et skudd fra rundt 20 meter. Ballen gikk i stolpen, via ryggen til Rossbach og i mål.

Tre minutter seinere oppsto en liknende situasjon. Tobias Heintz skjøt i stolpen fra høyrekanten, via Rossbach og i mål.


DÅRLIG DAG PÅ JOBB: Sondre Rossbach måtte se hele fire baller gå bak seg på Sarpsborg stadion i kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Vis mer

På Twitter spurte TV 2-ekspert Jesper Mathisen: «Her må jo Sondre Rossbach ha blitt historisk?»

Odd-keeperen var tydelig forbannet på egne inngripener. Og ikke noe mindre oppgitt etter kampen.

- Alle så hva som skjedde. Det var maks uflaks at jeg fikk ballen fra stolpen og i ryggen to ganger. Det skjer normalt ikke to ganger på en hel sesong. Så skjedde det to ganger i dag.

- Det snakkes om historisk rekord?

- Den historiske rekorden kan jeg bare kaste langt av gårde. Den bryr jeg meg null og niks om.

Desperate bytter

I pausen gjorde Odd to desperate bytter. Vegard Bergan erstattet Stefan Mladenovic. Pape Pate Diouf kom inn for Fredrik Semb Berge. Men det hjalp ikke.

Allerede to minutter ut i andre omgang gikk Sarpsborg opp i 3-0. Krepin Diatta stormet opp på venstrekanten, lekte seg med Odd-forsvaret og scoret. Rossbach ruste ut på femmeteren, og var heller ikke denne gangen patent.

I det 52. minutt økte Anders Trondsen til 4-0. Også nå var Odds forsvarsspill – spesielt representert ved Joakim Våge Nilsen – direkte svakt.

Dårlig timing

Det som ble spådd å bli en spennende cupkamp, endte med full utklassing for Sarpsborg.


BLÅ JUBEL: Matti Lund Nielsen (nummer to fra høyre.) gratuleres av lagkameratene etter at Sarpsborg gikk opp i 1-0. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Vis mer

Tidspunktet var heller ikke gunstig for Rossbach. Aston Villa skal visstnok ha både keeperen og venstreback Thomas Grøgaard i kikkerten. Hvis klubbens speidere var på Sarpsborg stadion i kveld, ble de neppe mer interessert.

- Vi er på vei til Ullevaal, sang Sarpsborg-fansen. Rossbach – på sin side – følte nok at han var på vei til skammekroken.

- Udyktighet eller uflaks, kall det hva du vil: Målene gikk inn og det var svakt. Vi reiste ikke hit for å tape 4-0. Vi er sevfølgelig kjempeskuffet. Det er ikke noe mer å si enn det, forteller keeperen.

Kvartfinalene i cupen spilles 27. august.

- Det ble lettere enn jeg trodde. Vi fikk to mål i første omgang. Etter det så det ut som om Odd ga opp litt. Vi var påskrudd fra start. Det viser at vi er et godt fotballag, sier Sarpsborgs Anders Trondsen.

Wednesday, August 9th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments