Mann (25) dømt for sovevoldtekt etter julebordnachspiel

(Dagbladet): En 25 år gammel polsk mann er dømt til fire års fengsel for voldtekt av en 23 år gammel kvinne i Oslo i desember i fjor.

Voldtekten skjedde i kvinnens leilighet på Grünerløkka i Oslo, etter at kvinnen hadde lagt seg for å sove i sin egen seng etter et nachspiel. Kvinnen forklarte i retten at hun våknet av det hun opplevde som at mannen trakk penisen sin ut av henne. Hun dro samme dag til voldtektsmottaket på legevakta i Oslo, og det ble funnet rester av mannens sæd på innsiden av trusa hennes.

- Det er etter rettens syn bevist utover rimelig og fornuftig tvil at tiltalte – mens han lå bak fornærmede og mens hun sov og derfor var ute av stand til å motsette seg handlingen – trakk ned fornærmedes truse og førte sin erigerte penis innenfor hennes skjedeåpning, heter det i dommen.

Mannen nektet straffskyld. Han forklarte i retten at sædfunnet kunne skyldes at han hadde hatt ufrivillig sædavgang i løpet av natta, og han var våt i skrittet da han våknet og at penisen hans var erigert. Han ble ikke trodd.

- Rettens vurdering er at tiltaltes forklaring i retten om sædavgang i søvne som mulig forklaring på funnet av sæd, fremstår som en ikke troverdig tilpasning til utviklingen av bevissituasjonen i saken. For øvrig synes det uansett helt usannsynlig at en eventuell sædavgang i søvne, mens tiltalte etter egen forklaring var fullt påkledd, skulle kunne forklare funnet av hans sæd på innsiden av fornærmedes truseskritt, heter det i dommen.

Mannen anket på stedet, opplyser hans forsvarer, advokat Victoria Marciuch, og dommen er derfor ikke rettskraftig.

Tingretten har lagt stor vekt på fornærmedes forklaring.

- Hun forklarte seg tydelig, men samtidig nøkternt og lite dramatisk om de sentrale punktene, heter det i dommen.

Saken ble først henlagt av politiet, men statsadvokaten omgjorde henleggelsen og tok ut tiltale i saken, etter at bistandsadvokat Trine Rjukan påklaget henleggelsen.

- Det viktigste for min klient er at hun er blitt trodd av retten, og hun er utrolig glad og lettet. Det var en stor belastning for henne å anmelde, sier Rjukan til Dagbladet.

Tiltalte og fornærmede i saken jobbet på samme restaurant, og de var på nachspiel i kvinnens leilighet etter at de hadde vært på julebord. Oslo tingrett bemerker i dommen at det er skjerpende at voldtekten er begått i fornærmedes leilighet etter at hun lot tiltalte som var kollega overnatte.

- Handlingen har derfor preg av et grovt tillitsbrudd, heter det i dommen.

Friday, April 21st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments