Mahrez-dobbel ikke nok for Algerie

Leicester-stjernen Riyad Mahrez scoret to ganger for Algerie i Afrika-mesterskapet søndag. Likevel ble det bare 2-2 mot Zimbabwe.

Algerie var kjempefavoritter foran søndagens kamp, men fikk det langt vanskeligere enn de fleste hadde sett for seg. Først åtte minutter før full tid berget Mahrez det ene poenget med et strålende langskudd.

Keeperarbeidet til Zimbabwes Tatenda Mkuruva var ikke spesielt imponerende ved den anledningen.

Leicester-profilen Mahrez scoret også kampens første mål, men Zimbabwe brukte kun et kvarter på å snu oppgjøret.

- Vi visste at den første kampen kom til å bli vanskelig, sa midtbanespilleren etter kampen.

- Vi spilte ikke godt før pause, men var mye bedre i annen omgang. Da skulle vi scoret mange flere mål. Vi har bare oss selv å skylde på. Vi må fortsette arbeidet og spille godt i den andre kampen mot Tunisia, tilføyde han.

Lenge øynet Zimbabwe det som ville blitt en meget minneverdig seier, men utlikningen nektet laget den. Det er ti år siden Zimbabwe sist deltok i Afrika-mesterskapet.

Laget fikk også oppkjøringen til årets turnering ødelagt av streik blant spillerne. Den handlet om ubetalte lønninger og bonuser. På toppen av det hele måtte Zimbabwe spille åpningskampen med alternative drakter som følge av at lagets utstyr kom for sent fram til Franceville.

Algerie er av mange tippet blant favorittene i årets turnering, men åpningskampen kunne endt bedre.