«Luksusfellen»-paret brukte 70 000 i måneden på «harryhandel»

(Dagbladet): Arne (54) og Mariella Rove (53) fra Andebu i Vestfold er så glade i å handle i Sverige at de har fått store økonomiske problemer

I TV3-programmet «Luksusfellen» avslører de to at de har brukt mye penger på taxfree, svenskehandel og familieferier i Tanzania, samtidig som begge to er uføretrygdet.

Hele 70 000 kroner går ut hver eneste måned, og til sammen har de 13 kredittkort.

Saken fortsetter under bildet.


TRENGTE HJELP: Arne og Mariella Rove trengte hjelp fra «Luksusfellen»s eksperter for å få økonomien opp og stå igjen. Foto: TV3
Vis mer

Skyhøyt forbruk

Når «Luksusfellen»s eksperter, økonom Hallgeir Kvadsheim (46) og pyskolog Cecilie Lynum (51), skal gå gjennom parets økonomi, får de mildt sagt sjokk.

I fryseboksen har paret handlet nok mat til over 20 personer. Samtidig har de klær, sko og andre ubrukte varer der merkelappen fortsatt henger på.

Størst sjokk får ekspertene imidlertid av et nylig lån paret har tatt opp.

- Okei, denne var ny. Altså, først leverer de inn søknad til «Luksusfellen», også klinker de til med et nytt lån på 400 000 kroner, forteller Hallgeir Kvadsheim i programmet.

- Vi skal gjøre det vi kan, men dere har en stor jobb foran dere, sier Cecilie Lynum.

Saken fortsetter under bildet.


KONFRONTASJON: Det blir ikke lett for paret, særlig Mariella, å takle konfrontasjonen fra ekspertene. Foto: TV3
Vis mer

Blant tiltakene paret måtte gjennomføre var å sperre kredittkortene og selge unna eiendeler.

- Vi klarte å selge eiendeler for nærmere 35 000 kroner. Rett etter at vi hadde fått inn pengene, hadde vi et uhell med bilen hvor vi måtte ut med en egenandel på 6000 kroner. Det var deilig å ha penger til å kunne betale den utgiften uten kredittkort, og faktisk kunne ha penger igjen etterpå.

- Vi kommer aldri til å skaffe oss kredittkort igjen, sier Mariella Rove til Dagbladet.

Hjalp på forholdet

- «Luksusfellen» hjalp forholdet vårt opp og stå igjen. Nå har vi en åpen dialog og en ny og trygg ramme rundt forholdet vårt. Han hadde jo hundre prosent ansvar for vår økonomi, så jeg visste jo egentlig ikke hvor ille ting var. Nå skjer ingenting uten at vi har pratet om det først, sier hun.

Mariella sier at det økonomiske uføret startet fordi paret ikke ville nekte hverandre materielle goder, og derfor fort handlet dobbelt av det meste.

Selv om det er «svenskehandel» som er en stor del av årsaken til at paret har havnet i økonomisk uføre, har det ikke stoppet dem fra å reise til vårt naboland.

- Vi reiser fortsatt til Sverige, men vi har nå handleliste med oss for å vite hva vi skal kjøpe. Vi har også blitt flinkere til å bruke det vi har, og spise restemiddager, sier Mariella til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.


FIKK HJELP: Ekteparet fra Andebu i Vestfold får denne uka hjelp av «Luksusfellen»-ekspertene. Foto: TV3
Vis mer

Til Dagbladet understreker Mariella at det var godt å ha «Luksusfellen» på besøk.

- Det var veldig mye arbeid, og det var lange dager, men crewet var helt fantastisk. Hun psykologen (Cecilie Lynum journ.anm.) var virkelig til stor støtte for oss.

- Jeg gruer meg

I dag går det bedre med «Luksusfellen»-paret, men Mariella innrømmer at hun er noe nervøs før episoden skal vises på TV.

- Jeg må innrømme at jeg gruer meg litt til episoden sendes på TV, men jeg tror også det kan hjelpe andre til å forstå hvor alvorlig det kan være å ha så mange kredittkort. I tillegg har det jo redda økonomien, huset og forholdet vårt.

Mariella forteller at responsen fra venner og familie har vært god.

- Alle har vært positive, og er stolte av at vi faktisk har turt å ta tak i pengeproblemene våre.

«Luksusfellen» sendes på TV3 onsdager kl. 20.30.


NERVØS: Mariella innrømmer at hun er litt nervøs før kveldens episode. Foto: TV3
Vis mer
Wednesday, March 29th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments