Lover Trump 1000 nye arbeidsplasser

(Dagbladet): Flere amerikanske fagforeninger har saksøkt Obama-administrasjonen for tillatelsen selskapet har fått for å fly mellom USA og Europa.

Det tar Norwegian-sjef Bjørn Kjos med tilsynelatende stor ro.

- På bakgrunn av tidligere lignende søksmål, som er avvist, blir jeg litt overrasket om det i det hele tatt blir en sak. Og blir det det, har jeg ingen tro på at den fører fram, sier Kjos til Dagbladet.

- Er det noen som skaper arbeidsplasser i USA, som Trump jo vil, så er det oss, hehe, sa Kjos da han møtte pressen i hovedkvarteret på Fornebu og redegjorde for Norwegian-rikets tilstand.

Og nettopp USA er markedet der Norwegian for øyeblikket er mest på offensiven og ekspanderer hurtigst.

- Det kommer mange nye transatlantiske forbindelser allerede til sommeren, sier Kjos, som skal ansette 2000 nye medarbeidere i 2017, de fleste av dem nettopp i USA.

Drømmer om Kina

Men det er likevel til Asia han aller helst vil.

- Det asiatiske markedet har enormt potensiale, sier han og peker på både Kina, Japan og en rekke andre destinasjoner.

Men dit får han ikke fly, foreløpig i alle fall. Rettighetene til å fly over Sibir, som man må om man skal fra Skandinavia til Kina på økonomisk forsvarlig vis , er det SAS som sitter på, både i Norge, Sverige og Danmark, fordi de respektive regjeringene har villet det slik.

- Norge har gitt fra seg rettighetene til å fly over Russland til et utenlandsk selskap, tordner Kjos. Han henviser selvsagt til SAS, og påpeker at Norge ikke eier mer enn ti prosent av selskapet.

- Likevel går det ingen fly fra Norge over Sibir, mens Aeroflot vel flyr over Norge 200 ganger i uka, sier Kjos.

-Total galskap

Han mener norske myndigheter nå må ta til fornuft og gå i forhandlinger med russerne om å endre flytillatelsene over Sibir slik at Norwegian kan slippe til. I alle fall fra Norge, men gjerne fra resten av Skandinavia.

- Vi har fått beregnet at en slik tillatelse ville ført til at Norwegian hadde bidratt til 18 000 nye arbeidsplasser i Norge og en omsetningsvekst for landet på 18,3 milliarder kroner.

- Jeg mener det er den prisen Norge betaler for å la et utenlandsk selskap ha monopol på disse rettighetene, sier Kjos.

- Tenk deg da, hva vi kunne fått til med direkteruter fra Kina til Nord-Norge med nordlys-turister. Det har vi snakket om. Og tenk på Svalbard og det potensialet som ligger der, sier Norwegian-sjefen til Dagbladet.

Saturday, January 14th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments