Lothepus vant «Farmen kjendis»

(Dagbladet): Så var det endelig klart. Entreprenøren og tv-profilen som har tatt Norge fullstendig med storm de siste månedene, Leif-Einar «Lothepus» (47), har vunnet TV 2s første kjendisversjon av «Farmen».

Den rappkjefta 47-åringen var lenge overlegen i kunnskapsduellen mot bakekjendis Ida Gran-Jansen (29). Sistnevnte hadde likevel mulighet til å snu resultatet, men forspranget ble for stort.

Etter å ha unnagjort syv av ti oppgaver, med fire poengs ledelse, kunne Lothepus endelig slippe jubelen løs.


NY BIL: Lothepus poserer med «Farmen»-premien etter seieren. Foto: Alex Iversen / TV 2
Vis mer

Ikke så viktig å vinne

- Njæ, det betyr ikke så mye å vinne «Farmen» egentlig, sier 47-åringen når Dagbladet ringer.

- Ingenting?

- Jo, det gjør jo det. Men vennskapene jeg har knyttet betyr mer enn å vinne, legger han til.

«Fjorden Cowboys»-profilen nevner spesielt den nyvunnede kontakten med realityprofil Petter Pilgaard (36) og tidligere modell Vendela Kirsebom (50) som verdifull. «Farmen» ble en langt mer trivelig affære enn han først hadde trodd, forteller han.


SAMLET TIL FEST: «Farmen kjendis»-deltakerne returnerte til tv-gården for å overvære finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
Vis mer

- I begynnelsen var jeg litt skeptisk. Men det var bare fine folk!

I seks uker har 47-åringen bodd og drevet en gård slik nordmenn gjorde for 100 år siden, uten moderne hjelpemidler eller kontakt med omverdenen. Han har ikke vært i en eneste tvekamp og sto aldri i fare for å ryke ut før finaleuka.

- Hvorfor ble det deg?

- Flaks. Nei, jeg vet da faen. Jeg greide nå dette, da. Skriv noe fint du, så går det nok veldig bra.

- Satt tilbake

Lothes finalemotstander, Ida-Gran Jansen, innså tidlig at hun ville ende opp med den sure andreplassen.

- Jeg ble nok satt litt tilbake da de andre deltakerne ga Lothepus flest stemmer (stemmerunde før kunnskapsoppgavene som gir poeng), og det ble ikke bedre da vi fikk oppgaver jeg ikke kunne svare på.


LÅ DÅRLIG AN: Ida Gran-Jansen klarte aldri å ta igjen motstanderen. Foto: Alex Iversen / TV 2
Vis mer

TV-bakeren forteller at hun ikke tok nederlaget spesielt tungt.

- Nei, jeg unnet Lothepus seieren og var veldig fornøyd med egen innsats. Også jeg var glad for å endelig kunne reise hjem. «Farmen» har vært en fantastisk opplevelse, og jeg lært veldig mye – også å sette mer pris på enkle ting som melk og brød, sier Gran-Jansen.

Ikke lært «en dritt»

Men har Lothepus lært noe? Har han lært noe om seg selv? Når Dagbladet lurer på om «Farmen» har endret ham som person, svarer han først «ikke en dritt», og humrer i røret.

Så tenker han seg om, og fortsetter:

- Jeg har blitt mindre egoistisk, det har jeg. Samarbeid er viktig, og jeg har nok blitt flinkere til å ta vare på folk.

Selv om det kanskje ikke har vært synlig på utsida, innrømmer Lothe at savnet etter nære og kjære hjemme i Odda har vært stort.

- Jeg er veldig glad for at jeg ikke fikk ringe familien der inne, for da hadde jeg antakeligvis tenkt enda mer på det, sier Lothe.

Enorm oppmerksomhet

Ikledd sin etter hvert så karakteristiske cowboyhatt, strikkegenser og tilhørende tobakkspipe, har 2,5 millioner nordmenn fulgt ham gjennom tv-ruta hver uke.

Han har bannet, sunget og levert den ene friske uttalelsen etter den andre. I løpet av den første uka fikk han kjeft av Kari Jaquesson for å diskutere kjønnsroller.

Oppmerksomheten fra publikum har vært, og er enorm. Dagbladet har tidligere skrevet om hvordan Lothepus mottar rundt 300 telefoner hver eneste dag.

- Jeg trodde ikke det skulle bli så mye oppstyr. Problemet mitt er at jeg gjerne sier ting, uten å tenke først. Hadde jeg greid å holdt kjeft av og til, så hadde livet mitt sikkert blitt enklere, sa han den gang.

Sunday, February 12th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments