Laptop kan bli forbudt på alle flyvinger til USA fra Europa

(Dagbladet): 21. mars ble det ulovlig å ta med elektronisk utstyr som kamera, laptop, tablet, og håndholdte gamingkonsoller inn i flykabinen for flyvninger til USA fra en del land i Midtøsten.

Storbritannia fulgte raskt etter, og innførte linkende regler for flyvninger fra de samme landene.

Nå vurderes det om dette skal utvides til alle flyvninger fra Europa, ifølge Daily Beast.

Alt elektronisk utstyr må dermed legges i innsjekket bagasje.

Kan skjule en bombe

Hittil er flyselskap som Royal Jordanian Airlines RJAL.AM, Egypt Air, Turkish Airlines, Saudi Arabian Airlines, Kuwait Airways, Royal Air Maroc, Qatar Airways, Emirates og Etihad Airways rammet.

Grunnen er bekymringer fra det amerikanske sikkerhetsdepartementet (DHS) som frykter det kan gå an å lage en bombe som kan skjules som en laptop eller liknende.

Sikkerhetsdepartementet har gitt følgende uttalelse til Daily Beast:

- Ingen endelig avgjørelse er tatt når det gjelder begrensninger på stort elektronisk utstyr i flykabiner, men det blir vurdert. DHS kommer til å fortsette å evaluere trusselstiuasjonen og gjøre endringer når det er nødvendig for å sikre de reisende.

Torsdag skal representanter for sikkerhetsdepartementet møtes for å diskutere videre tiltak, ifølge Reuters.

Til byrået sier talsmann for departementet, Dave Lapan at sikkerhetsminister John Kelly ikke har tatt en avgjørelse, men at de fortsetter å evaluere truslene og at de diskuterer med både representanter for flyselskaper og andre berørte.

SAS og Norwegian følger med

Knut Morten Johansen , Informasjonssjef i SAS, avventer endelig beslutning.

- Vi kjenner til de vurderinger som gjøres i USA av sikkerhetsmyndighetene, men foreløpig har det ikke blitt gjort beslutninger ut over de tiltak som trådte i kraft for en tid tilbake, og som berørte reisende til/fra navngitte land i Midt-Østen blant annet. Dette berørte ikke SAS og vi forholder oss nå avventende i forhold til det som nå er oppe til vurdering for alle flygninger til/fra USA .

Kommunikasjonssjef i Norwegian Lasse Sandaker-Nielsen sier de også følger med.

- Vi følger saken tett og vil selvfølgelig forholde oss til eventuelle nye instrukser fra amerikanske myndigheter. Konkrete tiltak må vi komme tilbake til.

Den amerikanske ambassaden til Norge sier det foreløpig ikke foreligger noen nye retningslinjer.

Thursday, May 11th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments