Landslagsprofil: – 2017 har vært et mareritt

SANDEFJORD (Dagbladet): – Det føles godt å være tilbake igjen.

Det sier landslagsspiss Emilie Haavi (24) etter et 2017 der hun knapt har spilt fotball. I januar brakk hun ankelen. Da hun endelig var tilbake i trening i april pådro hun seg brudd i kjeven.

I 0-1-tapet mot USA i privatlandskampen i Sandefjord søndag var hun tilbake i startoppstillingen – og kan bli en viktig brikke for det norske landslaget som reiser til EM om en måned.

- Jeg må jo innrømme at året så langt har vært dårlig for min del. Den siste måneden har vært ok, men fram til det var 2017 et mareritt, sier Haavi.

Hun fortsetter:

- Jeg har nesten aldri vært skadet og plutselig kom alt på en gang. Derfor er det veldig fint å være tilbake her på landslaget igjen, sier angriperen.


LANG VEI: Emilie Haavi har knapt spilt fotball i år. Her med landslagssjef Martin Sjögren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Vis mer

Hun ble klar for amerikanske Boston Breakers i vinter og forlot LSK Kvinner etter tre strake seriegull. Men skadene har gitt Haavi en tøff start i ny klubb.

- Det har generelt vært lite kamptrening. Jeg har spilt to seriekamper i USA og det er de to første kampene siden cupfinalen (mot Røa 19.11.). Etter bruddet i kjeven klarte jeg å trene fotball, så det var på flere måter bedre enn ankelbruddet. Likevel har det vært lange opphold, sier Haavi.

Landskampen mot USA er den nest siste før EM-sluttspillet starter. Generalprøven før EM spilles mot Frankrike 11. juli. Norge starter EM mot Nederland 16. juli.

Etter et trøblete halvår håper Haavi å få være med å bidra.

- Oppladningen har ikke vært optimal, men jeg føler jeg er i bra form og den er bedre enn jeg fryktet. Det er fortsatt én måned til EM og jeg skal trene godt, sier Haavi.

Søndag kveld ble de regjerende verdensmesterne USA for sterke og vant 1-0 i en jevnspilt og ganske sjansefattig kamp.


JUBEL: USA-spillerne feirer scoring. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
Vis mer

Haavi mener det var flere positive ting å ta med seg inn mot sommeren.

- 1. omgang er bra og vi tør å ta vare på ballen. Vi setter USA under press og har noen halvsjanser der vi kunne scoret. USA er effektive og det skiller lagene. Det var en positiv kamp, men vi skal ikke være fornøyd når vi taper. Vi har større potensial i laget, men dette var et steg i riktig retning, sier 24-åringen.

Kampfakta:

Norge – USA 0-1 (0-0)

3886 tilskuere

Mål: 0-1 Christen Press (60).

Dommer: Amy Fearn, England.

Gult kort: Ada Stolsmo Hegerberg (74), Norge.

Norge (4-3-1-2): Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde, Nora Holstad Berge, Elise Thorsnes – Ingvild Isaksen (Guro Reiten fra 82.), Ingrid Marie Spord (Lisa-Marie Utland fra 74.), Andrine Stolsmo Hegerberg (Maria Thórisdóttir fra 75.) – Caroline Graham Hansen – Emilie Haavi (Kristine Minde fra 59.), Ada Stolsmo Hegerberg.

USA (4-4-2): Alyssa Naeher – Kelley O’Hara (Sydney Leroux fra 84.), Becky Sauerbrunn, Casey Short, Abby Dahlkemper – Rose Lavelle (Carli Lloyd fra 86.), Alexandra Long, Samantha Mewis, Meghan Klingenberg (Lindsey Horan fra 46.) – Christen Press, Crystal Dunn.

Monday, June 12th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments