Landslagsledelsen slår alarm – frykter VM ryker for Northug

TOBLACH (Dagbladet): Samtidig med at Tour de Ski drar seg til og skandinavisk cup tester VM-løypene i Lahti, sitter fortsatt Petter Northug i sofaen hjemme i trøndelag.

Northug er fortsatt ikke tilbake i normal trening, nesten to måneder etter at han ifølge seg selv overdrev treningen i lavlandet etter høydeoppholdet i Val Senales like før sesongstarten.

Det eneste forsøket han har gjort i verdenscupen i år, begynte med en niendeplass på sprinten på Lillehammer, fortsatte med 51. plass på tikilometeren og endte med en biltur hjem mens de andre gikk jaktstart.

Så har alt handlet om å få tilbake overskuddet. Men i dag, altså nesten to måneder etter returen fra høyden, svarer fortsatt ikke kroppen til Northug som den skal.

Bekymring på landslaget

De blå lysene er allerede begynt å brenne i Norges Skiforbunds lokaler med tanke på VM i februar.

- Jeg er oppriktig bekymra. Men som jeg sier, jeg avskriver aldri Petter Northug. Så enkelt er det, sier landslagssjef Vidar Løfshus til Dagbladet.

- Han er jo fortsatt ikke i normal trening, så timeglasset begynner å renne ut. Men igjen, jeg avskriver aldri Petter, fortsetter han.

Det gjør ikke konkurrentene heller. Northug har lurt dem før med dårlige plasseringer i renn, for så å slå grusomt tilbake i mesterskapene.

13 VM-gull og 2 OL-gull har det blitt så langt. I Falun hentet han fire VM-gull alene.

- Jeg er ikke den beste. Petter Northug er den beste, og han er hjemme og forbereder seg til Lahti. Der vil han skinne i all sin prakt, sa Tour de Ski-leder Sergej Ustjugov til Dagbladet etter at han som første langrennsløper vant fire strake distanser i touren.

Ingen bekymring hos Northug

Når Dagbladet spør Northugs trener, Stig Rune Kveen, om han også begynner å bli bekymret for Lahti-VM, er svaret kontant:

- Nei!

Som regjerende mester i både sprint og på femmil har Northug to friplasser i mesterskapet. Han trenger med andre ord ikke å kvalifisere seg til de distansene for å kunne stille til VM-start.

Likevel har ikke Team Northug funnet noen forklaring på hvorfor det tar så lang tid å restituere seg denne gangen. Northug har tatt blodprøver, sjekket alt som kan sjekkes medisinsk, og til og med oppsøkt Snåsamannen Joaralf Gjerstad for å finne ut av problemene.

Team Northug er over på sesongplan C etter alt trøbbelet.

Krisescenariet

Bekymringen hos landslagsledelen går på hva det er som gjør at det som i utgangspunktet var en liten overtrening tar så lang tid å rette opp.

- Stig Rune og Petter vet jo ikke svaret de heller. Det har vært sagt at det kan være akutt overtrening, men det kan også ha vært et virus i kroppen som de ikke har klart å avdekke. Det har vi opplevd mange ganger. Plutselig finner man spor av mykoplasma eller kyssesyke, eller et eller annet, nesten et år etterpå, sier Vidar Løfshus.

- Det var som Anders Gløersen i fjor. Han gikk på en smell i forbindelse med Tour de Ski og var ikke på beina før i august i høst. Det var først da han begynte å fungere skikkelig igjen. Det er veldig vanskelig.

- I verste fall kan Northug være ute i ett år?

- I verste fall, men vi håper nå ikke det.

Thursday, January 5th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments