Kroken på døra for norske Elle: – Dette er et naturlig stopp for meg

(Dagbladet): – Elle-redaksjonen, som følge av Egmonts avgjørelse, skal gi ut fire utgaver til av Elle. Nå skal jeg ta vare på teamet mitt, men dette er et naturlig stopp for meg. Jeg skal tenke på hvilke andre ting jeg skal gjøre i åra framover, sier sjefredaktør i motemagasinet Elle, Signy Fardal til Dagbladet.

Juni-utgaven blir dermed Egmonts siste utgave av et av Norges største og lengstlevende motemagasin. I Norge har Elle blitt utgitt siden 1997.

De ansatte ble informert av ledelsen i Egmont Publishing i dag. Elle Norge har totalt syv ansatte, fire redaksjonelle og tre i salg og markedsavdelingen.

- 18 fantastiske år

Ledelsen i Egmont Publishing har ikke kommet til enighet i forhandlinger med lisenseieren, franske Lagardère, og avslutter dermed samarbeidet.

Merkevaren Elle kan derimot leve videre dersom en annen aktør kjøper lisensen, opplyser Fardal.

Hun regner med at Elle vil ha en plass i det norske markedet, og utelukker ikke at merkevaren dukker opp igjen hos en annen eier. Men da er det uten henne i sjefsstolen.

- Jeg har hatt 18 fantastiske år i Elle. Det har vært en glede fra dag én, men for meg er Elle et avsluttet kapittel til våren. Hva som skjer videre med teamet mitt er foreløpig uvisst. Vi skal levere knallgode utgaver fram til mai, sier Fardal.

Interne løsninger

Kommunikasjonsdirektør i Egmont Publishing, Nina Westergaard, forteller at utfordrende tider i mediebransjen er mye av grunnen til at de ikke ønsker å gi ut Elle etter mai 2017.

- De siste åra har det vært en enorm digitalisering. Etter vårt syn er ikke rammevilkårene i avtalen tilpasset det norske mediemarkedet. Vi skal finne best mulig løsninger for våre ansatte, og ser hovedsaklig etter interne muligheter, sier hun til Dagbladet.

- Kan det bli oppsigelser?

- Det vil vi unngå, men det kan ikke utelukkes. Vi holder på å se etter best mulig løsninger for de ansatte i Elle internt hos oss.

Mote og e-handel

- Signy Fardal vil se etter andre muligheter. Hva tenker du om det?

- Hun og teamet har gjort en fantastisk innsats for Elle, men det må til syvende og sist bli hennes vurdering.

Nå vil Egmont Publishing jobbe for sine egne merkevarer innen motesegmentet.

- Vi satser videre på content marketing og ser etter nye forretningsmodeller. Mote og e-handel er noe vi ser på i sammenheng, og er en retning vi ønsker å gå i, sier Westergaard og henviser til magasinet Det Nye.

Friday, February 3rd, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments