Kretas fineste strand ligger på ei ubebodd øy som du kan vasse til

Etter en times kjøring fra Chania, over de øde fjellene, er det som å komme til en annen verden på den vakre og flotte stranden. Det er ikke rart at Elafonisi stadig figurerer på lister over verdens vakreste strender, og blant annet er inne på TripAdvisors Topp 10 fra februar.

Eksotisk og kritthvit


ROSA SAND: Fordi en del av sanden er laget av finmalte koraller, er den flere steder helt rosa. Foto: Torild Moland, Magasinet Reiselyst
Vis mer

Det er faktisk nesten som å komme til Kretas eget Maldivene, eller minner det kanskje mer om Thailand?

I alle fall er Elafonisi en stor og kritthvit strand, som noen steder – på grunn av koraller – faktisk er lyserosa, omgitt av det turkise havet. Egentlig er stranden her en bitte liten ubebodd øy, men den ligger ikke lenger fra land enn at vi kan vasse over.

Det lille paradiset er perfekt å besøke som dagsutflukt fra Chania eller Platanias.

Lokal favoritt

Noe av det mest bemerkelsesverdige ved denne stranden, er at de fleste gjestene er grekere. Selv de lokale synes altså at den silkemyke sanden og det langgrunne sjøen er verdt å reise til for å oppleve for en dag.

- Jeg er fra Rethymnon, men det er faktisk første gang jeg er her, forteller Giannis.

Han har tatt med kjæresten Eri fra Athen, for å vise henne sin vakre hjemøy.

- Men det er mange fine strender rett sør for Rethymnon også, og der er det ikke så mange mennesker. Det er bare å kjøre en halvtime over fjellene, tipser han.

Eller sier han det kanskje for at grekerne fortsatt skal ha Elafonisi-paradiset for seg selv?


ROMANTISK: En dag på den helt spesielle Elafonisi-standa er både koselig og romantisk. Foto: Ronny Frimann / Magasinet Reiselyst
Vis mer
Sunday, March 19th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments