Kranglet så busta føyk med med politiet om alkonekt. Resultatet ble null anmeldelser

(Dagbladet): Startskuddet for Norges største russetreff, Landstreffet i Stavanger, gikk i går i Kongeparken i Ålgård.

Treffet, som samler omkring 13 000 russ fra landet rundt, har i år vært ekstra omstridt. Politidirektoratets ønskede forbud mot medbrakt alkohol på årets store russetreff og en e-post-protest igangsatt av arrangøren selv har vært mye omtalt før den store festen.

På tross av alle kontroversene, ble ikke mye forandret i forhold til i fjor på treffet. Russen fikk drikke medbrakt i den private sfære, som i for eksempel bilene, mens medbrakt drikke var forbudt på områdene med skjenkebevilling.

- Mye å gjøre

Det har fungert bra så langt, ifølge operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt Brit Randulf, som oppsummerer den første natta av landstreffet med Dagbladet rundt 02.30 natt til lørdag.

- Det har vært en ganske rolig kveld. Det har vært mye å gjøre, men ikke med tanke på antall mennesker som er der inne, sier hun.

13 000 var påmeldt arrangementet, og det er også det estimatet politiet opererer med var inne på området. Gjennom kvelden har det gjentatte ganger blitt meldt om god stemning på treffet fra politiets side.

Bortvist etter narko

Det som er blitt slått hardest ned på av politiet, er narkotikabruk. Flere personer ble bortvist fra resten av treffet og fikk armbåndene sine klippet av etter bruk av narkotika.

Blant dem var en hel russebuss med 24 russ.

- Grunnlaget var at flere av dem hadde brukt narkotika. Det ble tatt kontroll av samtlige personer på bussen. De ble bortvist resten av helga. Bussen er fysisk sperret for all bruk fram til treffet er avsluttet, sier Randulf til Dagbladet.

- Arrangøren ville ikke ha de der inne. Det er nulltoleranse for slikt, sier hun.

Ingen offentlig drikking

Ingen ble anmeldt for drikking på offentlig sted under arrangementet, og russen skal ha vært lydhøre med å følge pålegg om å ta med seg alkohol inn i busser og biler.

- Det har gått veldig greit. Folk har fulgt de påbudene de har fått, sier Randulf.

Bråket mellom russen og politiet bunnet i et brev fra Politidirektoratet til politidistriktene, sendt i begynnelsen av mars. Der bes det om at politiet retter seg etter Helsedirektoratets tolkning av alkoholloves paragraf 8-9, fjerde bokstav, om å nyte medbrakt alkohol på offentlig sted.

Loven har i nærmest uminnelige tider forbudt dette, men politiet har i praksis tillatt russen å nyte medbrakt alkohol på iallfall visse områder ved de store treffene.

En egen stasjon med Røde Kors og Norsk folkehjelp er utplassert på på Landstreffet i Stavanger. I tillegg til polititilstedeværelse er det mange sivile vakter, samt representanter for brann og helse på festområdet.

- Vi er forberedt på helga, og alt i alt har det gått rolig for seg så lang. Det har vært et bra arrangement og de fleste oppfører seg veldig bra, sier Randulf.

Kaoset oppsto først da russen skulle komme seg ut fra området i natt. Det ble lang sørgående kø på E39 i 02-tida da russ som skulle hjem ble hentet. Shuttlebussene fra området til hotellene kom ikke fram, og politiet måtte stenge avkjøringen til Kongeparken for private kjøretøy.

Saturday, May 6th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments