Kongressmann: – Vår sivilisasjon kan ikke gjenskapes med andres barn

(Dagbladet): Iowa-kongressmann Steve King har lenge vært en stor tilhenger av Europas innvandringsmotstandere. Søndag skrøt republikaneren av Geert Wilders, lederen for det nederlandske Frihetspartiet.

- Wilders forstår at kultur og demografi er vår framtid. Vår sivilisasjon kan ikke gjenskapes med andres barn, skriver King på Twitter.

- En ignorant

Der Kings budskap har blitt hyllet av David Duke, tidligere leder for Ku Klux Klan, er Howard Dean (Demokratene) svært kritisk.

- King er en ignorant. Ingen tar ham seriøst, men det skal sies at han klarer å provosere, mener den tidligere Vermont-guvernøren.

Også Bill Kristol, en skribent kjent for sine konservative holdninger, reagerer:

- Er det verdt å påpeke at amerikansk historie har handlet om å gjenskape oss selv med «noen andres barn», skriver Kristol på Twitter.

Kritikk fra Chelsea Clinton

Det samme gjør Chelsea Clinton. Datteren til fjorårets presidentkandidat for demokratene omtaler Kings utspill som «ironisk og smertelig», ifølge BBC.

King har tidligere kommet med lignende utspill som det ovennevnte.

Under valgkampen i 2016 uttalte han at hvite mennesker hadde bidratt mer til verdens sivilisasjon enn noen annen gruppe, ifølge Washington Post.

Støtte i Iowa

Meningene kommer fra en erfaren politiker som i flere år har hatt støtte i egen hjemstat. Ved forrige valg vant han 61,6 prosent av stemmene i Iowa.

Dette mot motkandidaten Jim Mowrer.

Politikeren har sittet i Representantenes Hus siden 2003, og er en markant motstander av å gi statsborgerskap til barn født i USA, men av utenlandske foreldre.

Monday, March 13th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments