Kona ble TV-kokkens redning: – Hun er et helt unikt menneske

(Dagbladet): I dokumentaren «Scener fra et annet ekteskap», som vises på den svenske kanalen P1, forteller den populære TV-kokken Per Morberg (57) om den tunge tida som alkoholiker.

I den sterke dokumentaren, som omhandler Morbergs liv med kona Inese, takker han sin hustru for at hun hjalp ham med å bremse alkoholinntaket.

- Jeg hadde sannsynligvis viet mye av mitt liv til alkohol og narkotika, dersom jeg ikke hadde hatt henne, sier han i dokumentaren, ifølge den svenske avisa Expressen.

Kjente ham ikke igjen

Per og Inese Morberg møtte hverandre for første gang da han jobbet som kokk. På den tida var Inese student. I snart 37 år har duoen holdt sammen gjennom tykt og tynt.

Først nå forteller de om tida da alkoholproblemene var som verst.

- Når han drikker, kjenner jeg ham ikke igjen. Jeg vil ikke ha noe med ham å gjøre. Der tror jeg at jeg er annerledes enn mange andre, for jeg vil ikke ta ansvar for hans handlinger. Det får han gjøre selv, og jeg skal ikke behøve å skjemmes for at han gjør dumme ting, sier Inese.

Selv mener TV-kokken, som tidligere har vært åpen om at han sliter med angst, at kona ble hans redning. I dokumentaren hyller han Inese for alt hun har gjort for ham.

- Hun er et helt unikt menneske, og hun er utrolig vakker. Jo eldre hun blir, desto vakrere blir hun. Hun er en følgesvenn for livet, sier han.

- Takk for at du holder ut

Morberg, som har gjort seg bemerket for TV-programmet «Vad blir det för mat», giftet seg med sin Inese for 29 år siden.

Da kona fylte år 13. juni, tok han til sosiale medier for å gratulere henne med dagen.

«I dag fyller min fantastiske kone Inese år. Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen, takk for at du holder ut med meg, og jeg elsker deg mer og mer for hver dag som går. Grattis min kjære!»

Per Morbergs matlagingsprogram hadde premiere i 2007, men tok et lengre opphold fra 2010. I fjor gjorde han imidlertid comeback, etter å blant annet ha vært med i andre konsepter som «Sveriges mesterkokk».

Han har også drevet mye med skuespill, og medvirket blant annet i tv-serier som «Rederiet» og «Svenska hjärtan».

Morberg har også vært å se i filmer som «Beck», «Wallander» og «Så som i himmelen», ifølge Expressen.

Saturday, July 15th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments