Kjenner du igjen den norske TV-stjernen?

De siste årene er Oslo-mannen Kristofer Hivju (36) blitt et internasjonalt kjent fjes gjennom rollen som Tormund Giantsbane i kjempesuksessen «Game of Thrones».

Skuespillerens røde skjegg, som nesten spiller en egen birolle i Hivjus villmann-rolle i TV-serien, er også blitt gjenstand for mye oppmerksomhet.

Da han gjestet «Senkveld» på TV 2 i april 2014, måtte han besvare flere skjeggrelaterte spørsmål fra programleder Harald Rønneberg.

- Det er mest fordi jeg syns det er uorganisk å ta et barberblad og skjære meg i ansiktet hver dag. Det er mer organisk å bare se seg i speilet og så: «hmm», og så gå videre, forklarte Hivju om hvorfor han har latt skjegget gro.

Uten skjegg

Imidlertid var det en tid da den suksessrike skuespilleren tilsynelatende hadde mindre imot å barbere seg.


STJERNE: I fjor var Kristofer Hivju – og hans berømte skjegg – på Cannes filmfestival, da han var aktuell i Ruben Östlunds «Turist». Rollen sikret ham en pris under svenske Guldbagge Awards for beste mannlige birolle. I 2001 spilte en skjeggløs Hivju maleren Odd Nedrum i stykket «Er du med eller ute?» sammen med Jan Hårstad (t.v), som hadde rollen som Edvard Munch. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Ved starten av karrieren, da han spilte i TV 2-serien «Fox Grønland» (2001) og teaterstykker som «Er du med eller ute?», var den nederste halvdelen av Hivjus hode nemlig hårløs.

Dengang begrenset det flammerøde håret hans seg til hodet, og det er ikke helt lett å gjenkjenne stjernen i dag.

Aktuell med nye filmer

Sannsynligvis blir det nok en stund til Kristofer Hivju, som også har gjort sukess med filmer som «Turist» og «Kraftidioten», igjen blir å se uten skjegg.


HÅRETE ROLLE: I «Birkebeinerne» (2016) spiller Kristofer Hivju rollen som Torstein, og har skjegget intakt. Her fra filminnspillingen i våres. Foto: Linda Wiken/ Kulturmeglerne
Vis mer

Fremover er han i hvert fall aktuell med flere filmer der skjegget fortsatt er intakt.

Komedien «Wendyeffekten» har norsk kinopremiere 11. september, mens Nils Gaups eventyrdrama «Birkebeinerne» kommer på kino 12. februar neste år. Thorbjørn Harr (41), som på sin side ble kjent for langt skjegg i serien «Vikings», har også en rolle i sistnevnte.

Monday, January 16th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments