Kjendisadvokat saksøker festival for 100 millioner dollar: – Det var mer som å være med på «The Hunger Games» eller «Lord of the Flies»

(Dagbladet.no): Luksusfestivalen «Fyre Festival», arrangert av arrangørene Ja Rule og Billy McFarland gikk ikke helt som planlagt denne helgen.

Festivalen som startet lørdag, og som skulle vare i hele to uker på en fjern øy i Bahams, tidligere eid av Pablo Escobar, hadde lovet alt fra yachter og turkist farvann, til supermodeller som Kendall Jenner og Bella Hadid.

I stedet varte festivalen knapt en dag med helt andre forestillinger.


SAKSØKER: På vegne av festivaldeltakeren Daniel Jung, har kjendisadvokaten, Mark Geragos saksøkt festivalen «Fyre Festival» for bredageri og feilaktig framstilling. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

- Festivalens mangel på tilstrekkelig mat, vann, ly og medisinsk omsorg skapte en farlig og panisk situasjon blant deltakerne. Plutselig befant deltakerne seg på en øde øy uten forsyninger. Det var mer som å være med på «The Hunger Games» eller «Lord of the Flies», står det skrevet i søksmålet mot arrangørene.

Det skriver The Guardian.

Det er kjendisadvokaten, Mark Geragos, som blant annet har jobbet for Michael Jackson, som er hyret inn av festivaldeltakeren, Daniel Jung.


VARTE EN DAG: Festivalen som skulle by på luksus i to uker, endte opp som en katastrofe og var over på en dag. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

Ifølge The Guardian forventer Jung at mer enn 150 andre personer vil bli med på søksmålet som krever en erstatning på 100 millioner dollar for bedrageri, brudd på kontrakt og feilaktig fremstilling.

Den grufulle festivalopplevelsen har fått stor oppmerksomhet i flere utenlandske medier, blant andre Independent som skriver at gjestene allerede før ankomst begynte å få en bismak av hele festivalen.


BAGASJEN BLE DUMPET: Etter store forsinkelser på flyplassen kom ikke gjestene frem før på natta. Da fant de bagasjen sin dumpet på stranda. Foto: NTB Scanpix.
Vis mer

Gjestene som ankom flyplassen med forventninger om å bli fraktet som kjendiser, ble istedet møtt med voldsomme forsinkelser, og når de endelig hadde ankommet øya, fant de bagasjen sin dumpet på stranda i mørket, skriver nettsiden.

Forventninger om luksuriøs innkvartering endte i et vått telt, mens andre ikke fant et sted å bo – og gourmetmaten de hadde blitt lovet, viste seg å være en vassen ostesandwitch.

Frustrasjon og sinne ble raskt delt over sosiale medier, hvor selv Bella Hadid, som hadde sagt ja til å være med å promotere for festivalen, gikk ut med en unnskyldning.

Arrangørene, Ja Rule og Billy McFarland, har imidlertid lagt seg flate og har kommet med en unnskyldning over festivalens egen hjemme side, hvor de beklager hendelsen og forklarer hvorfor ting gikk så galt.

De forteller om hvordan de to ble venner over interressen for teknologi, havet og rap musikk, og hvordan denne unike kombinasjonen av interesser førte dem til ideen om at de gjennom sine kombinerte lidenskaper kunne lage en ny type musikkfestival.

- De var rett og slett ikke klar over hva som kom til å skje, eller hvor stort dette skulle bli. De startet med å lage et nettsted og lanserte en viral kampanje. Ja booket talenter, og de hadde hundrevis av lokale Bahamianere som hjalp til. Pluttselig sto de der og tranformerte en liten øy til en festival. Tusenvis av mennesker ville komme. De var begeistret, men så dukket problemene opp, skriver de og fortsetter:

- Teamet var overveldet. Flyplassen var stappet. Byssene kunne ikke håndtere lasten, og vinden fra hardt vær dro med seg halvparten av teltene morgenen gjestene skulle komme. Dette er en uakseptabel gjesteopplevelse, og Fyre-teamet tar fullt ansvar for problemene som oppstod, skriver de.

Monday, May 1st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments