King om ryktet som spredte seg i England: – Jeg skal ikke dit

BELFAST (Dagbladet): Joshua King (25) er tilbake i Bournemouth etter en frustrerende landskamp med Norge. Han avviser overgang til West Ham.

De norske spillerne har slikket sårene de to siste døgnene og dratt hver til sitt.

Laget fikk en grundig leksjon i 0–2-tapet for Nord-Irland søndag. Nå blir det ikke VM-sluttspill i Russland neste år.

- Vi spilte ikke med aggressivitet og selvtillit. Når du slipper inn mål etter halvannet minutt – samtidig som du vet at du må vinne kampen – blir du rammet mentalt, sier King til Dagbladet.

Framstøt

Han kommer ikke til sin rett på samme måte som i Bournemouth, der han framstår som en potent cocktail i angrep. Så langt har han scoret elleve mål i Premier League.

Før helga hevdet den engelske tabloidavisa The Sun at West Ham vil gjøre et framstøt overfor nordmannen til sommeren. Nyheten ble sitert andre steder og flittig diskutert i sosiale medier og på forum.


NOE Å STREKKE SEG ETTER: Joshua King mener Norge må forbedre seg 110 prosent i alle ledd. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagblaet
Vis mer

Konfrontert med avisartikkelen sier King til Dagbladet:

- Jeg trives der jeg er. Dette er bare rykter. Bournemouth ga meg sjansen da jeg satt på benken i Blackburn. Trener Eddie Howe har vært fantastisk mot meg. Jeg har ingen planer om å skifte klubb.

Store kamper

Bournemouth ligger på ellevte plass og står overfor massive kamper den nærmeste tida. Først Southampton, deretter venter Liverpool og Chelsea.

King har klart å bygge seg opp et navn i Storbritannia. Men det er ikke på grunn av det han gjør for Norge.

- Vi var ikke gode nok mot Nord-Irland. Nå skal vi tilbake til klubbene våre. Og så møtes vi igjen til landskamp i juni (mot Tsjekkia). De kampene vi har igjen i kvalifiseringen, blir treningskamper. Vi kan spille med lave skuldrer og se fram mot EM-kvalifiseringen. Vi må bli 110 prosent bedre i alle ledd.

Dårlig selskap

Tyskland leder gruppa suverent. Nord-Irland, Tsjekkia og Aserbajdsjan slåss om andreplassen og mulig playoff. Norge har havnet sist sammen med lilleputten San Marino.

King sier:

- Vi må bruke de neste kampene til å bygge opp laget. Vi må lære hverandre å kjenne.

Han bruker langballer som et eksempel.


FORMSPILLER: Kings elleve mål i Bournemouth oser av respekt. Foto: NTB Scanpix
Vis mer

- Å slå lange baller på Alexander Søderlund, Adama Diomandé og meg blir riktig. Men å slå dem mot Tarik Elyounoussi og Mohamed Elyounoussi er feil.

Ikke positivt

Trener Lars Lagerbäck har ikke mye positivt å si om første omgang. Litt bedre var det etter pause, men dette handlet også om at Nord-Irland ville trygge 2–0-ledelsen.

Irske papiraviser roser ikke akkurat Norge opp i sky:

- Det er kanskje verdens lykkeligste land. Men fotballfans er nok uenige, skriver lokalavisa Belfast Telegraph.

VM-kvalik, gruppe c

Tyskland 5 5 0 0 20 - 1 15
Nord-Irland 5 3 1 1 10 - 2 10
Tsjekkia 5 2 2 1 8 - 4 8
Aserbajdsjan 5 2 1 2 3 - 8 7
Norge 5 1 0 4 5 - 9 3
San Marino 5 0 0 5 1 - 23 0
Tuesday, March 28th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments