Juventus har 27 strake hjemmeseire

Juventus reiste seg raskt fra tapet mot Fiorentina. Med 2-0 hjemme mot Lazio fortsetter Serie A-lagets superrekke på eget gress.

I hele 27 kamper på rad har Juventus vunnet seriekamper hjemme på Juventus stadion i Torino. Trener Massimiliano Allegri stilte et meget offensivt lag mot Lazio og fikk betalt av den argentinske duoen Paulo Dybala og Gonzalo Higuaín, som ordnet seier.

- Jeg våknet opp onsdag og bestemte meg for å gjøre endringer fordi vi kom fra en svak kamp mot Fiorentina og fordi det var riktig å gjøre den type eksperiment i denne kampen, sa Allegri etter seieren.

- Vi skal ikke alltid spille slik, men responsen laget ga meg i dag var positiv. Vi spilte godt, med kvalitet og innsats.

Higuain-rekord

Vertene fikk den åpningen de ønsket seg da en lang pasning ble slått mot Mario Mandzukic, som headet ballen til Paulo Dybala. Han hamret inn 1-0 fra kanten av straffesparkfeltet.

Gonzalo Higuaín doblet ledelsen etter et drøyt kvarter da han styrte et innlegg fra Juan Cuadrado i mål. Argentineren ble dermed den første Juventus-spilleren siden 2005 som har klart å score mål i fem strake seriekamper. David Trezeguet var den siste som klarte det.

Lazio har ikke vunnet borte mot Juventus på 14. år. Forrige seier til Roma-laget i Torino kom 15. desember 2002.

Juventus topper Serie A med sine 48 poeng, fire mer enn Roma og Napoli. Roma spiller hjemme mot Cagliari senere søndag, mens Napoli tok en sterk 2-1-seier borte mot Milan lørdag.

Ingen Aleesami

Inter tok sin åttende strake seier i ulike turneringer med 1-0 mot bunnlaget Palermo, men strevde lenge med å bryte ned et Palermo-forsvar uten Haitam Aleesami.

Innbytter João Mario scoret kampens eneste mål i det 65. minutt. I løpet av kampens ti siste minutter ble først Inters Cristian Ansaldi og senere Palermos Alessandro Gazzi utvist. I tillegg ble Inter-trener Stefano Pioli sendt på tribunen av dommeren etter protester.

Inter ligger på 5.-plass i Serie A, mens Palermo ligger nest sist.