Jente (11) døde etter Stockholm-terroren

(Dagbladet): En 11 år gammel jente er blant de døde etter angrepet i Stockholm fredag.

Jenta var på vei hjem fra skolen da hun ble påkjørt av lastebilen, melder Expressen lørdag kveld. Familien, som meldte henne savnet etter angrepet, fikk dødsbudskapet lørdag ettermiddag, skriver den svenske avisa.

- Vi fikk i ettermiddag beskjed om at hun hadde omkommet, sier en av jentas pårørende.

Flere alvorlig skadet

Ti personer er fortsatt innlagt på sykehus etter angrepet fredag ettermiddag, fire av dem med alvorlige skader. Fire personer ble drept og 15 skadd da en lastebil i stor fart pløyde gjennom folkemengden på Drottninggatan i Stockholm sentrum. Føreren stakk fra stedet, men en mann politiet mener er identisk med ham, ble noen timer seinere pågrepet i forstaden Märsta ved Arlanda.

Svensk politi mener det en 39 år gammel usbeker kjørte bilen Svensk politi gjennomførte lørdag minst to aksjoner i Stockholm, og ifølge Expressen er seks usbekere tatt inn til avhør.

Tre personer ble i 17-tida lørdag stoppet i en hvit bil på Kungsholmen i Stockholm sentrum, noen steinkast fra politihuset, der den 39-årige terrormistenkte sitter. Bilder fra stedet viser at to av dem legges på bakken av flere sivilkledde politifolk.

- Kone i utlandet

To av dem ble innbrakt da politiet aksjonerte mot en bil på Kungsholmen sent lørdag ettermiddag. De fire andre ble ifølge Expressen innbrakt i forbindelse med en politiaksjon mot en leilighet i Vårberg sør i Stockholm.

Svenske Dagens Nyheter har snakket med en kvinne som bor på adressen den terrorsiktede mannen har oppgitt som sin egen, i Hjulsta, sør for Stockholm.

- Han ville bare tjene penger, det var derfor han oppholdt seg i Sverige og jobbet som bygningsarbeider. Kona og barna bor i utlandet, sa kvinnen lørdag morgen om mannen som altså skal ha tatt minst fire liv, ifølge svensk politi.

Mannen var kjent for politiet, men for mindre forhold.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Sunday, April 9th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments