Jensen forklarer seg om mystisk snekkerjobb: – Han var trolig forbannet og pengene står fortsatt uavhentet

(Dagbladet): Spesialenheten startet i dag utspørringen av eks-politimann Eirik Jensen med å spørre om oppussings- og restaureringsarbeid som Jensen og hans tidligere samboer gjorde på en gård de kjøpte i 2005 på Fenstad i Nes kommune.

Småbruket, fra 1873 ifølge Jensen, var tidligere et hjem for vanskeligstilt ungdom, og på eiendommen var det hovedhus, drengestue, låve med stall, et stabbur pluss 200 mål tomt.

292 250 kroner

Oppussingen av et bad på denne gården har den medtiltalte hasjbaronen Gjermund Cappelen forklart at han stod for. Ifølge tiltalen har badet en verdi på 292 250 kroner.

Jensen sier det var mye jobb med renovering av småbruket. I andreetasje var det flere toaletter som Jensen og samboeren rev. Der hadde de planer om å bygge badet Spesialenheten mener Cappelen betalte for.

Jensen sa i avhør og i dag i retten at han skaffet håndverkere og materiale, men at samboeren sto for det meste av arbeidet. I tillegg forklarer Jensen at han hadde håndverkervenner som hjalp ham.

Håndverker anbefalt av Cappelen

På badet brukte han imidlertid en håndverker anbefalt av Cappelen.

- Han ble ansvarlig for å bygge badet, sette opp gipsplater og himlingen. Han hadde en rørlegger som skulle stå for rørleggerarbeidet. Vi pekte bare hvor toalettet skulle være og hvor uttaket til dusjen skulle være. Også ble det etter hvert satt inn et boblebad der, forklarer Jensen.

Jensen sier så at snekkeren trolig bodde i Bærum.

- Hvordan fant du han? spør Spesialenheten-aktor Kristine Schilling.

- Jeg kom tilbake til Norge fra Sverige. Da vi kjøpte adressen hadde Cappelen dukket opp på banen. Jeg forklarte han at jeg hadde flyttet tilbake fra Sverige og kjøpt en gård som trengte en oppussingsjobb.

- Cappelen sa han nettopp var blitt ferdig med et oppussingsprosjekt og hadde hatt en veldig flink fyr. Han mente jeg burde kontakte ham. Jeg ringte, og han kom. Badet stod ferdig ribbet, og alt som skulle plasseres på badet var kjøpt inn. Han gikk en runde, tittet og kom med et prisoverslag på 120 000 kroner, sier Jensen.

Betalte ikke regning

Bakt inn i millionbeløpet Jensen er tiltalt for å ha mottatt fra Cappelen er verdien av oppussingen av badet på småbruket i Nes kommune, hvor Jensen bodde fra 2005 til 2010.

I avhør har Jensen ifølge VG forklart at han blant annet aldri betalte en regning på 120 000 kroner, fordi han ikke fikk tak i den aktuelle håndverkeren, en mann som døde for noen år siden.

- Skylder dere noen penger? spør Schilling.

- Håndverkeren kom aldri å hentet de 120 000 kronene. Det ble et veldig forsuret forhold etter denne fadesen med flisene. Han fikk sikkert noen ekstrakostnader. Badet var egentlig ferdig da flisene var på plass og elektriker hadde satt opp alt. Jeg prøvde å komme i kontakt med Flemming, men det fikk jeg ikke til. Han var antakeligvis forbanna, sier Jensen i retten i dag.

- Han var ikke hyggelig

- Når du aldri kom i kontakt med håndverkeren, fikk du heller aldri husnøkkelen tilbake? spør Schilling.

- Nei, det tror jeg ikke.

- Hvordan prøvde du å få tak i ham?

- Jeg prøvde å ringe. Det er ikke så mye mer enn det, svarer Jensen.

Jensen forklarte videre at han regnet med at hvis snekkeren hadde noe utestående hos ham, regnet han med at han ville komme og hente pengene.

- For meg går det opp til et visst punkt hvor jeg tenker: «Nå er det opp til ham», sier Jensen.

- Spurte du Cappelen, som hadde anbefalt håndverkeren?

- Mulig jeg gjorde det. Jeg husker ikke. Da håndverkeren ikke responderte, var det greit for meg. Badet sto ferdig, og han var ikke så hyggelig mot slutten.

Jensen forklaret at han i avhør ble fortalt at håndverkeren var død.

- Tenker du at du ikke kom i kontakt med ham fordi han døde?

- Nei, så langt har ikke jeg tenkt. Jeg har ikke spekulert i det.

Den aktuelle håndverkeren er ikke avhørt av Spesialenheten ettersom han døde i august 2012, 56 år gammel.

Spesialenheten mener at Jensen har hatt et overbruk, og at de ekstra pengene kommer fra Cappelen. Jensens advokater mener Spesialenhetens beregninger er feil, og at det ikke er mulig å bevise noe overforbruk.

Wednesday, January 18th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments