Intern uenighet om Nyland i klubben: – For min del ble det veldig rart

SANDVIKA (Dagbladet): Keeper Ørjan Håskjold Nyland (26) har lagt bak seg en tøff sesong i Bundesliga-klubben Ingolstadt. Nordmannen fikk lite spilletid, og det endte med nedrykk til nivå to i Tyskland.

- Skuffende. Vi havnet bakpå fra start. Vi klarte å spise opp forspranget. Men da det gjaldt som mest, feilet vi i to kamper etterpå, forteller Nyland, som har sluttet seg til landslagets forberedelser til VM-kvaliken mot Tsjekkia lørdag.

Sesongen har vært en berg-og-dal-bane. Mest dal-bane, om vi kan si det sånn. Nyland spilte i de ni første serierundene. Men i november ble trener Markus Kauczinski erstattet av Maik Walpurgis. Da startet trøbbelet.

- Han hadde sin egne meninger og tanker, uansett hva sportsdirektør og keepertrener mente.


KEEPERKOLLEGER: Ørjan Håskjold Nyland og Rune Almenning Jarstein under landslagets trening på Bislett denne uka. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

- Så han gikk på tvers av hva de to mente?

- Ja, sportsdirektøren og keepertreneren mente jeg var den beste keeperen. Men treneren hadde en annen oppfatning. Og det må du bare respektere. For min del ble det veldig rart. Samtidig er det ikke så mye du kan gjøre med det.

Goodwill

Danske Martin Hansen har vært den foretrukne sisteskansen i Ingolstadt. Nyland slapp til i ytterligere tre kamper til etter sesonginnledningen, blant annet i siste runde. Og forklaringen var muligens noe spesiell.

- Trenerens egne ord var at jeg slapp til på «goodwill». Jeg hadde fortjent det fordi jeg hadde vært profesjonell og trente hardt.

26-åringen har kontrakt med klubben i to år til, men legger ikke skjul på at agenten har følere ute.

- Kan det bli aktuelt å vende tilbake til norsk fotball?

- Det er ikke et tema i det hele tatt. Nå har jeg kommet meg ut, og jeg vet at jeg er god nok til å spille der ute. Det gjelder bare å gjøre det helg etter helg.


INGOLSTADT-TRENER: Maik Walpurgis. Foto: NTB scanpix
Vis mer

Samtidig er det klart at trener Maik Walpurgis fortsetter i Ingolstadt. Veien til å bli førstekeeper igjen kan derfor synes lang. Men Nyland er innstilt på å ta opp fighten.

- Må se deg i speilet

- Det eneste du kan gjøre er å stå opp hver dag, se deg i speilet og si til deg selv at du skal bli best.

Keeperen med en fortid i Hødd og Molde forstår at han ikke lenger er førstevalget i Norges mål.

- Når du ikke får nok spilletid i klubben, er det vanskelig å få spilletid her også, påpeker han, men håper samtidig å få sjansen i privatlandskampen mot Sverige tirsdag.

Sogndals Mathias Dyngeland er den tredje keeperen – i tillegg til Rune Almenning Jarstein – som er kalt inn.

Saturday, June 10th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments