I dag faller FIS-avgjørelsen:- Det har vært en forferdelig tid

(Dagbladet): Etter å ha blitt solbrent i fjor sommer, testet Therese Johaug i høst positivt på stoffet clostebol. Det førte til 13 måneders utestengelse.

I dag blir det klart om Det internasjonale skiforbundet (FIS) akter å anke avgjørelsen, og i så fall gå inn for en strengere straff for skiløperen.

- Hun gleder seg til å få en avklaring. Det blir godt å få noe konkret å forholde seg til, sier Johaugs manager, Jørn Ernst, til Dagbladet.

- Usikkerhet endel av hverdagen

Johaugs talsmann beskriver en svært ressurskrevende situasjon, og en skiløper som venter spent på svar etter flere måneders ventetid.

- Usikkerheten har blitt en del av hverdagen. Det har vært en forferdelig tid, og ingen optimal situasjon, forklarer Ernst

Han ønsker ikke å kommentere hvilket utfall Johaug forventer. Når det gjelder hennes treningssituasjon, sier han at det står bra til.

- Johaug har gjort den jobben som trengs, vært mye på Sjusjøen og har nylig vært på et høydeopphold, sier Ernst overfor Dagbladet.

Tøft uten konkurranser

Før forrige måneds dom, var Johaug verdens beste skiløper.

Hun vant verdenscupen med over 300 poeng foran Ingvild Flugstad Østberg, en av flere hun ikke kan trene sammen med i landslagssammenheng.

Ernst er klar på at tapet av et lag har vært utfordrende for Johaug. Det samme gjelder mangelen på konkurranser.

- Det er ingen optimal situasjon. Å trene og å være i konkurranse kan ikke sammenlignes. Det er helt forskjellige ting, men hun har prøvd så godt hun kan, og virker som det har gått bra, sier Jørn Ernst om Johaugs langsiktige løp fram mot neste sesong.

Kan gå glipp av OL

Dersom dommen til Norges Idrettsforbund står seg, har Johaug gode muligheter for å rekke OL i Pyeongchang 2018. Om FIS anker, kan hun i ytterste konsekvens gå glipp av hele lekene.

FIS ønsker ikke å kommentere en eventuell anke.

- Rapporten rundt Johaug-saken blir nå studert av vårt dopingpanel. Vi kommer ikke til å gi noen kommentarer rundt dette før tirsdag 7. mars, sa FIS-generalsekretær Sarah Lewis dagen før Lahti-VM, ifølge NTB.

Også WADA og IOC kan anke Johaug-dommen, men ifølge VG dropper IOC å anke. Antidoping Norge har tidligere valgt å la den stå.

Tuesday, March 7th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments