Høyesterett nekter Breivik å anke – Dommen er rettskraftig

(Dagbladet): Ankeutvalget vil ikke tillate at Anders Behring Breiviks anke over menneskerettighetsdommen blir behandlet i Høyesterett.

SISTE: Forsvarer Øystein Storrvik klager Anders Behring Breiviks sak inn til menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg, ifølge NRK.

Forberedt på avslag
Breiviks forsvarer var forberedt på at Høyesteretts avslag og vil fremme klage til Den europeiske menneserettsdomstolen.

- Vi er innstilt på å klage kjennelsen i Høyesterett så raskt som mulig inn for Den europeiske menneskerettsdomstolen. Dette har vi hele tiden vært forberedt på, sier Breiviks forsvarer Øystein Storrvik til NTB.

Han konstaterer at Høyesterett ikke ønsker å ta Breiviks klage på soningsforholdene opp til behandling, men viser til at også landets høyeste domstol slår fast hvor alvorlig det er å sitte på isolasjon i seks år.

Enstemmig avgjørelse
I sin begrunnelse skriver Høyesteretts ankeutvalg at ingen deler av Breiviks anke har muligheter til å gi noe annet utfall enn den Borgarting lagmannsrett kom til.

- Høyesteretts ankeutvalg har i en enstemmig avgjørelse 8. juni 2017 besluttet ikke å gi samtykke til videre behandling av Anders Behring Breiviks anke i det søksmålet Breivik har anlagt mot staten, står det i pressemeldingen.

Dermed blir Lagmannsrettens dom 1. mars 2017 stående som rettskraftig.

Dommen konkluderer med at Breiviks soningsforhold ikke er i strid med Den europeiske menneskerettskonvensjon.

Breivik gikk til sak mot staten fordi han mente soningsforholdene er så strenge at de brøt med hans grunnleggende menneskerettigheter. Etter å ha vunnet delvis fram i tingretten, tapte han på alle punkter da lagmannsretten behandlet saken i vinter.

Saken oppdateres.

Thursday, June 8th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments