Hetsernes dobbeltliv

Menn som mobber, hater, truer og trakasserer muslimske kvinner som deltar i samfunnsdebatten, vil jeg kalle små feige menn. Dette er menn som er redde for å miste kontrollen.

Etter at Laial Janet Ayoub ble intervjuet av VG 15. juni, om sine opplevelser av å bli utsatt for sosial kontroll under ramadan, har hun opplevd mye hets. 20. juni skriver hun en kronikk på NRK Ytring sammen med Maria Khan og Shurika Hansen. Onsdag 21. juni blir Ayoub og Khan intervjuet på Dagsrevyen om sosial kontroll. Etter at disse kvinnene har ytret seg, fortsetter hetsen på Facebook, og de forsøkes latterliggjort.

Stadig flere kvinner og unge jenter står frem og forteller om hets, trusler og trakassering. Ukjente menn som ikke har annet felles med disse kvinnene og jentene enn at de er muslimske og kanskje har samme opprinnelsesland. Menn som bruker tid og energi på å stoppe kvinner som frigjør seg. Kvinner som forsøker å frigjøre seg fra æreskulturen, opplever ofte å bli kalt hore og løgner. Nordmenn som støtter dem opplever å bli kalt rasist. Dette er for å skremme nordmenn som støtter kvinner som hetses og trues av sine egne miljøer.

Det finnes også kvinner som løper disse mennenes ærend. Dette er kvinner som kaller deg «søster» når du går med hijab eller snakker om rasisme, men som hetser deg når du snakker høyt om æreskultur og undertrykkelse. Det finnes kvinner som ser og hører menn som hetser andre kvinner, men som ikke griper inn, men som derimot heier på mobberen. Dette er kvinner som selv ikke er frie, men jeg håper at de også en dag finner veien ut i friheten. Den dagen de vil løsrive seg, så skal vi heie dem frem.

Mange kvinner vil ha sin frihet og de vil heve sin stemme. De vil ha rettferdighet. De blir forsøkt stoppet av menn som er redd sterke kvinner. Menn som er redde hver gang en kvinne med muslimsk bakgrunn snakker høyt. Menn som støtter en kvinne så lenge hun er enige med dem, så lenge hun underkaster seg dem, menn som fremstår som tolerante, men som kjemper imot samme kvinne hvis hun ikke underkaster seg, men tar egne valg.

Menn som fremstår som liberale når de snakker med hvite nordmenn, men som hetser kvinner som har samme opprinnelsesland, hvis hun hever stemmen. Menn som fremstår som godt integrerte, men som danner egne lukkede grupper på Facebook der de hetser kvinner. Menn som er medlem av politiske partier som sier én ting til partiet og en annen ting til sine «landsmenn».

Dette er menn som nærmest lever et dobbeltliv. De frykter kvinner som hever stemmen og som kaster hijaben, som ikke underkaster seg menn lenger. Kvinner som er lei av å være deres nikkedukker. Disse mennene er redde, det er derfor de bruker tid og krefter på å forsøke å stoppe oss. Vi lar oss ikke stoppe. Vi krever å bli hørt og vi krever vår frihet. Til kvinner som hever stemmen og krever sin frihet, vil jeg si at jeg vet det er krevende å motta trusler og hets, men husk det er dere som er sterke – jeg heier på dere!

Tuesday, June 27th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments