Her er idrettstoppenes OL-regninger

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I dag åpnet Norges Idrettsforbund for innsynet i de mye omtalte reiseregningene fra Sotsji.

Tilsynelatende ser det ut til at høy sigarføring og årgangsvin ikke er malen for de norske idrettstoppene på OL-tur.

Samlet er regningen for hele det forrige idrettsstyret, inkludert OL og Paralympics i Sotsji, på 442 000 kroner.

Da har Dagbladet gjort et overslag på flybilletter og hotellregninger som ikke er spesifisert på hvert enkelt styremedlem. Bare mat ut over fellesmåltider er inkludert i disse utgiftene.

Grunnlaget

NIF fakturerte Kulturdepartementet og Statsministerens kontor 6536 per person for flybillettene på NIFs charterfly, og 4985 kroner per natt for hotellrommene.

Dagbladet har lagt de samme enhetskostnadene til grunn for idrettsstyremedlemmene. Ansattrepresentanten er også holdt utenfor, da hans fly- og hotellkostnader er ført på regnskapet for gjesteprogrammet.

Ansattrepresentanten har heller ikke levert noen utgiftsrefusjoner utover dette.

Kostnadene ut over hotell og fly, som er regnskapsført hos NIF, er 41 094 kroner.

Av dette er det over halvparten hotellrom for 1. og 2. visepresident Jorodd Asphjell og Kristin Kloster Aasen.

Ingen sløsing

Tre av elleve styremedlemmer har ikke levert reiseregninger eller utgiftsrefusjoner utover fellesutgiftene til fly og hotell.

Ett av styremedlemmene som ikke har levert reiseregning, mener han har levert, men regningen er i så fall ikke bokført hos NIF.

- Det var ikke min oppgave å gjennomgå de andres reiseregninger, men når Dagbladet nå har gjort det, er det godt å se at det jeg har tatt for gitt hele tiden, nemlig at ingen i idrettsstyret har sløst med noe som helst, stemmer, sier tidligere idrettspresident Børre Rognlien til Dagbladet.

I april var Rognlien lei av maset om reiseregningene fra Sotsji, og la fram sin i Dagbladet. Han er glad for at alle tallene nå er kommet på bordet.

- Når man i to år er blitt mistenkeliggjort for at ledelsen i norsk idrett har sløst med midler i Sotsji er det greit å få dokumentert at det ikke er tilfelle. Nå har jeg hatt mange prinsipielle innvendinger i denne prosessen, og så har jeg konstatert at hvert forsøk på å snakke om det har blitt møtt med at man har noe å skjule. Det er godt at det til slutt dokumenteres at det ikke er tilfellet, sier Rognlien.

Generalsekretærens kostnader

I tillegg til idrettsstyrets regninger, kommer generalsekretær Inge Andersens reiseregning. Også hans hotellregninger fra OL og Paralympics er inne i fellesregningen, mens flybilletten til Paralympics til 10 038 kroner er regnskapsført.

Legger vi de samme enhetskostnadene til grunn for Andersen som for kulturministeren og statsministerens kontor, og at Andersen hadde 24 overnattinger i Sotsji under både OL og Paralympics, blir totalsummen for Andersen 140 906 kroner.

Da er ikke maten Andersen spiste under fellesmåltider inkludert.

Total kostnad for idrettsstyret og generalsekretæren 582 906 kroner. Summen er til forveksling lik den regjeringsapparatet fikk etter sine dager i Sotsji.

Kulturdepartementet og SMK kostet minst 616 896 kroner, men disse ni personene hadde betydelig færre overnattinger enn idrettstoppene.

Statsministerens privatflykostnad på 419 000 kroner drar selvfølgelig opp totalkostnaden for regjeringsrepresentantene. At idrettstoppenes samlede kostnader er lavere enn regjeringens, betyr ingenting for Rognlien.

Selv ikke etter det politiske råkjøret om å åpne regnskapene fra Sotsji.

- Jeg er trygg på at regjeringen er i stand til å svare for seg selv, men jeg vil gjerne legge til at Sotsji var siste mulighet for oss til å promotere OL i Oslo, så vi var veldig takknemlige for at både kulturministeren og statsministeren kom dit, sier den tidligere idrettspresidenten til Dagbladet.

Tuesday, June 27th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments