Her er de 13 verste filmene fra 2016

Den amerikanske fantasifilmen «SVK – Store Vennlige Kjempe», regissert av Steven Spielberg med Mark Rylance, Ruby Barnhill og Penelope Wilton i hovedrollene, topper oversikten over de filmene som skuffet mest i året som gikk – ifølge bransjebladet Variety.


EVENTYRFILM: «SVK – Store Vennlige Kjempe» er basert på en Roald Dahl-roman.
Vis mer

Nettstedet har laget en oversikt over de 13 dårligste kinofilmene i 2016.

Lista er ingen fasit

«Big Friendly Giant», som den heter på originalspråket, er basert på norskættede Roald Dahls bok. Den handler om foreldreløse Sophie (Ruby Barnhill) som bor på barnehjem i London. Hun blir hentet av en stor og vennlig kjempe, spilt av Mark Rylance. Filmen ble sett av 144 913 i Norge – som den 31. mest sette filmen i fjor.

Selv om Variety lister opp en rekke skuffende filmer, betyr det jo ikke at de sitter på noen fasit.


MOTELØVER: Owen Wilson (t.v) og Ben Stiller.
Vis mer

SVK fikk god anmeldelse av Dagbladets filmkritiker. Den norske regissøren Morten Tyldum har fått mye kritikk og middelmådige kritikker for science fiction-dramaet «Passengers», som ble lansert i jula. Men den kommer ikke på lista over de dårligste filmene.

«Spektakulær umorsom»

På andre plass over fjorårets verste filmer finner vi «Zoolander 2» med Ben Stiller og Owen Wilson i hovedrollene. Førstnevnte har også regien på denne motesatiren, som Dagbladet mener er spektakulær umorsom.


SUPERHELTER: «Batman v Superman».
Vis mer

På 3. plassen kommer «X-Men: Apocalypse», som også fikk lunken mottakelse av Dagbladet

Deretter følger «Batman v Superman: Dawn of Justice» and «Suicide Squad», som bare i USA alene spilte inn henholdsvis 330 og 325 millioner dollar. «Suicide Squad» var den niende mest sette i Norge i fjor med 291 385 solgte billetter. «Batman v Superman» ble sett av 223 126 i Norge og havnet på en 19. plass.

Dansk nekrofili-grøsser


APENES KONGE: Svenske Alexander Skarsgård som apenes konge i «The Legend of Tarzan».
Vis mer

Lista fortsetter: på 6. plass lister Variety opp «The Huntsman: Winter’s War», på 7. plass «The Legend of Tarzan», med svenske Alexander Skarsgård som apenes konge. På 8. plass finner vi «Independence Day: Resurgence», på 9. plass «Alice Through the Looking Glass» og på 10. plass Jody Fosters «Money Monster» med George Clooney i hovedrollen.


KJEDELIG MORSDAG: Jennifer Aniston og Kate Hudson i «Mother’s Day» er ingen stor film.
Vis mer

Nummer 11: «Mother’s Day» med Julia Roberts, Jennifer Aniston og Kate Hudson – som Dagbladet mener er fundamental umorsom.

På tampen av lista kommer «Keanu» på en 12. plass. På 13. plass finner vi den danske grøsseren «The Neon Demon» av Nicolas Winding Refn. Den handler om nekrofili i modellmiljøet – og fikk ris og ros i Cannes for filmens morbide scener.


 NEKROFILI: «The Neon Demon» av Nicolas Winding Refn handler om nekrofili i modellmiljøet 
Vis mer
Sunday, January 1st, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments