Her bankes vinnermålet inn. Så blir den svenske målvakta liggende på isen: – Ekkelt

(Dagbladet): Den nordamerikanske hockeyligaen NHL nærmer seg sesongslutt med stormskritt, og på veien mot Stanley Cup-sluttspillet er det tøffe kamper som spilles.

I natt var det svenske Eddie Läck som fikk kjenne det på kroppen, i overtidsdramaet mellom Detroit Red Wings og svenskens lag Carolina Hurricanes.

For etter tre perioder sto det 3-3 på tavla, og i hockey må man som kjent ha en vinner. Derfor var det klart for «sudden death», altså første målet vinner.

Men to minutter ut i overtiden skjedde det som fikk de 11 516 publikummerne til å glemme kampen.

Forsøkte å forstyrre

Detroits Andreas Athanasiou kom fra høyresida og trakk seg inn mot mål. Den svenske Carolina-spilleren Victor Rask fulgte etter ham og forsøkte å forstyrre Athanasiou i skuddøyeblikket ved å gi ham en liten dytt i ryggen.

Det gikk dårlig.


BLE LIGGENDE: Eddie Läck trengte hjelp av leger og helsepersonell da han ble liggende på isen. til høyre, lagkamerat og landsmann Victor Rask. FOTO: AP Photo / Gerry Broome / NTB Scanpix
Vis mer

For Athanasiou fikk kranglet pucken i mål og dermed sikret seier for Detroit, men i samme sekund som pucken gikk over målstreken, kolliderte matchvinneren med Läck i Carolina-målet.

Da ble den svenske målvakta liggende på isen.

Man forsto raskt at Läck hadde skadet seg, og inn på isen kom leger og helsepersonell.

En liten stund senere ble målvakta trillet av isen på båre med nakkekrage på.

- Det er selvfølgelig ekkelt å se ham ligge der skadet, men jeg håper han er ok, sa den svenske Detroit-spilleren Gustav Nyquist, som var den som spilte pucken fram til Athanasiou. Det skriver svenske Expressen.


UT PÅ BÅRE: Eddie Läck måtte kjøres av isen på båre. FOTO: AP Photo / Gerry Broome / NTB Scanpix
Vis mer

Full rørlighet

Victor Rask, mannen som ga Detroit-spilleren en liten dytt i ryggen, kalte det en ulykkeshendelse etter kampen.

- Han skulle trykke seg inn foran målet. Det er kjempekjedelig, sa Rask etter kampen ifølge Expressen.

I dag tidlig norsk tid skrev Carolina at Läck hadde gått gjennom flere tester i løpet av natten, og at de var glade for å kunne si at målvakta hadde full rørlighet i alle deler av kroppen.

- Akkurat nå er tankene våre med Eddie. Alt annet er fremmed, det som handler om hockey får vi snakke om i morgen, sa treneren til Carolina Hurricanes, Bill Peters.

I en tekstmelding til SportExpressen tirsdag morgen, takket Läck for omtanken.

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments