Heidi Løke har fått tilbud fra norsk klubb

Storhamar gjorde på sin side kort prosess med nestjumbo Gjerpen og vant 45-30 i en real målfest. Malene Aambakk scoret 15 mål på 16 skudd, mens Kamilla Sundmoen tross 12 scoringer spilte annenfiolin.

Hamarklubben bekreftet for øvrig onsdag at den har gitt landslagsstjerne Heidi Løke et kontraktforslag.

- Hun har fått et tilbud. Det blir veldig spennende å se om det går i orden. Hun virker veldig positiv til å komme hit, sa trener Arne Senstad til Hamar Arbeiderblad.

Györ-spilleren er gravid og har besluttet at hun etter fødselen vil spille for en norsk klubb igjen. Fra før spiller hennes lillesøster Lise i Storhamar.

Storhamar er etter onsdagens seier på 5.-plass, tre poeng bak 2.-plasserte Byåsen.

Larvik-seier

Larvik avgjorde bortekampen mot Vipers Kristiansand før pause og har tre poengs luke på tabelltopp i eliteserien håndball etter onsdagens 29-25-seier.

Noen timer tidligere var nemlig Byåsen klart best i oppgjøret mellom Norges to deltakere i EHF-cupens gruppespill. 28-21-seieren over Glassverket sendte laget forbi motstanderen til 2.-plass.

Både Byåsen og Glassverket er tre poeng bak Larvik, som også har en kamp mindre spilt. Vipers på fjerdeplass er ytterligere poenget bak.

- I dag var de ikke i nærheten. Jeg er veldig fornøyd. I første omgang viste vi at vårt toppnivå er høyere, og det var vår kamp fra begynnelse til slutt, sa Larvik-trener Tor Odvar Moen til Eurosport Norge.

Larvik tok sin niende seier på like mange seriekamper denne sesongen, etter å ha kjørt over Vipers i første omgang. Hadde det ikke vært for en kjemperedning i sluttsekundet, ville Larvik ha scoret dobbelt så mange mål som motstanderen.

Med 15-8 til gjestene var kampen avgjort, men Vipers reiste seg og vant 2. omgang 17-14.

- Vi ødela for oss selv i første omgang. Da hadde vi fire tekniske feil ute på banen, og det går ikke mot Larvik. Vi hadde også misser alene med keeper som førte til kontringer mot. Men vi reiste oss i annen omgang, konkluderte Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Tomac avgjorde

I Trondheim var det jevnt i 40 minutter. Etter hjemmeledelse 12-11 til pause bet Glassverket seg fast og hang med til 14-14 vel åtte minutter ut i annen omgang. Flere viktige scoringer av kaptein Teodora Tomac bidro til å sende Byåsen foran for godt.

Glassverket kom aldri igjen à jour, og mot slutten sa hjemmelaget takk for følget på vei mot sjumålsseier.

Tomac og Marit Røsberg Jacobsen imponerte begge med fem scoringer på like mange avslutninger. Gjestenes Line Bjørnsen og Birna Berg Haraldsdottir var kampens mestscorende med seks mål hver.

Glassverket ville med seier i Trondheim ha toppet eliteserietabellen et par timer. I stedet falt laget til tredjeplass.