HBO håpet at de var ferdig med marerittet. Nå må de grue seg til søndag

(Dagbladet): Det er satt i gang full etterforskning etter at hackere skal ha stjålet 1,5 terrabyte data fra tv-selskapet HBO. Likevel truer datainnbruddstyvene ifølge Variety med å publisere nytt materiale søndag.

- HBO opplevde nettopp en datahendelse som har ført til at konfidensielt materiale er blitt kompromittert. Vi begynte umiddelbart å undersøke hendelsen og jobber med myndighetene og datasikkerhetsselskaper, sa selskapet i en pressemelding da angrepet ble kjent mandag.

Kommende episoder av serier som «Ballers», «Insecure» og «Rom 104» er blant det som ble lekket i første runde, i tillegg til det som skal være manusdetaljer fra neste ukes episode av verdens mest populære tv-serie for tiden, «Game of Thrones».

Hackerne har nå sendt ut en epost der de sier at nye hemmeligheter skal avsløres ukentlig.

Hvorvidt dette dreier seg om upubliserte episoder, og i så fall fra hvilke serier, er uklart.

Mye i vente

Etterforskerne HBO har hyret inn mener datatyvene har fått kloa i tusenvis av interne dokumenter.

Sjefen for strømmetjenesten Richard Plepler hevdet onsdag at hackerne ikke har fått tilgang til selskapets epost-kommunikasjon, men at flere bedriftshemmeligheter skal være på avveie.

Omfanget av det som så langt er publisert er på 300 megabyte, så hvis hackerne sitter på 1,5 terrabyte kan det være mye i vente dersom HBO ikke klarer å stanse lekkasjene.

Netflix også rammet

Nøyaktig hva som er stjålet er foreløpig uklart, men det skal ikke dreie seg om materiale fra noen av HBO sine eksterne leverandører. Kilder med kjennskap til etterforskningen forteller ifølge Bloomberg at episoder fra «Curb Your Enthusiasm» er blant HBO-seriene som er hackernes hender.

HBO passerte i fjor 130 millioner abonnenter på verdensbasis. Blant selskapets egenproduserte serier er «Game of Thrones», «Veep» og «Twin Peaks: The Return».

Nylig ble også Netflix hacket. Ti av 13 episoder i sesong fem av suksesserien «Orange is the New Black» kom på avveie.

Hackeren krevde da et uspesifisert pengebeløp i løsepenger fra Netflix for ikke å publisere de nye episodene på nettet før Netflix’ planlagte slipp 9. juni.

Tidligere har det kommet trusler om at flere tv- og strømmeselskaper risikerer å bli offer for hackere.

De store amerikanske aktørene jobber nå på spreng for å sikre seg mot nye angrep.

Friday, August 4th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments