Håndballgutta om det magiske sekundet: «Det kom noen tårer», «Jeg klarte ikke se på»

PARIS (Dagbladet): De norske håndballherrene er klare for VM-finale mot Frankrike i morgen klokka 17.30.

Kroatia ble slått i går kveld etter en høydramatisk semifinale med strafferedning i siste sekund og norsk jubel etter ekstraomganger.

Og dramatikken ble nesten for intens for enkelte.

- Jeg klarte ikke se på straffekastet (i siste sekund). Jeg så ikke på. Jeg så litt til siden og så hørte jeg jubelen, sier Eivind Tangen til Dagbladet.

- Nå føler jeg en enorm lettelse. Det kom noen tårer, sier Sander Sagosen til Dagbladet.

- Det var ikke gode tanker som kom da Kroatia fikk straffe, men jeg visste at Torbjørn (Bergerud) var kapabel til å ta den, sier landslagstrener Christian Berge til Dagbladet.

- Det blir skriking, roping og mange følelser som skal ut. Det er ubeskrivelig, sier keeperhelt Torbjørn Bergerud om sin egen redning.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Utladning

Nå venter en rolig lørdag for håndballherrene før VM-vertene og en fullsatt AccorHotels Arena står på menyen i morgen. Det er håndballfeber i Paris og spesielt under Frankrikes kamper har det vært ellevill stemning med over 16 000 i hallen.

- Dette var en sinnssyk utladning. Jeg er både fysisk og mentalt litt utladet, men nå handler alt om å bli klar for Frankrike-kampen. Jeg håper vi tar det veldig rolig lørdag, sier Tangen.

- Når skjønte du at finaleplassen var sikret?

- Da vi ledet med ett (25-26) og de fikk en utvisning. Da visste jeg at vi hadde matchball og kunne avgjøre. Da skulle det mye til at de tok oss igjen, og det klarte de jo ikke heller, sier Tangen.

Den hardtskytende høyrebacken roser landslagstrener Berge. Selv sto Tangen fram med blant annet en viktig scoring i ekstraomgangene. Et langskudd ble banket i krysset.

- Det er det som er så fint med Berge. Han sier: «Du skal gjøre det, du skal gjøre det, og så skal Eivind skyte der». I timeouten sier Berge akkurat hva vi skal gjøre. Vi følger hans ord og lykkes vi, så er det greit. Mislykkes vi, så var det i alle fall noe vi var enige om, sier Tangen.

Takker familien

Sander Sagosen tok mye ansvar i det norske angrepsspillet i går kveld.

- Jeg er så glad og stolt. Vi har en matchvinner bak der (keeper Bergerud) som står fram. Vi kommer til å prege internasjonal håndball i mange år, sier Sagosen til Dagbladet.

- Hva gikk gjennom hodet ditt da seieren var i boks?

- Det er så mye… Det kommer noen tårer og jeg tenker på alle de som har stilt opp for meg. Nå står jeg i en VM-finale i en alder av 21 år. Det er klart mamma og pappa alltid har stilt opp og de fortjener ære for dette, sier Sagosen.

Christian Berge beskriver følelsen over å være i VM-finalen:

- Det er en vanvittig flom av glede. Det var stort å snu seg og se gutta juble for seieren. Men nå må jeg se fram mot Frankrike-kampen, sier Berge og smiler.

VM-finalen Norge – Frankrike spilles søndag klokka 17.30.

Saturday, January 28th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
April 2024
M T W T F S S
« Oct    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Recent Comments