- Han var dels bundet på hender og føtter, hadde en plastpose trukket over hodet, og fikk elektriske støt

(Dagbladet): En kvinne i 40-åra må tirsdag møte i Oslo tingrett tiltalt for frihetsberøvelse og grov vold av en mann i en bolig i Oslo sentrum i 2015.

Ifølge tiltalen skal kvinnen i perioden torsdag 18. juni fra ca. kl. 22.00 til fredag 19. juni denne sommeren ha medvirket til voldsutøvelse mot den fornærmede mannen ved at hun oppmuntret to andre tilstedeværende til å utøve vold mot ham.

- Elektriske støt

Hun er også tiltalt for å ha vært til stede uten at hun gjorde noe for å avverge voldsutøvelsen.


TINGHUSET: Det er satt av to dager til behandlingen av saken i Oslo tingrett. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Vis mer

Ifølge tiltalen ble den fornærmede mannen slått og sparket gjentatte ganger i hodet og kroppen, slik at han fikk omfattende blåmerker og brudd i ribbenet.

«Volden skjedde dels mens han var bundet på hender og føtter, dels mens han hadde en plastpose trukket over hodet, dels ved bruk av elektriske støt og ved bruk av et stolben/kjepp», heter det i tiltalen.

- Tiltalen i saken gjelder svært alvorlige forhold, sier Finn Krokeide, som er bistandsadvokat for den fornærmede mannen.

- Ikke riktig

Den tiltalte kvinnen nekter straffskyld. Det forteller hennes forsvarer, advokat Benedict de Vibe til Dagbladet.

- Hun erkjenner ikke straffskyld, og sier hun ikke har tatt del i noe av dette, sier de Vibe.

Ifølge tiltalen skal kvinnen sammen med flere for politiet ukjente personer, holdt hun den fornærmede tilbake i sin leilighet i Oslo mot hans vilje, ved at han fysisk og verbalt ble nektet å forlate leiligheten.

«Han ble blant annet påført håndjern og strips, bena ble tapet fast og det ble satt tape over munnen hans. N.N (fornærmede) ble tidvis kneblet og stengt inne på badet», heter det i tiltalen.

- At det i tiltalen heter at hun skal ha medvirket psykisk mener hun ikke er riktig i det hele tatt, sier forsvarer de Vibe, som også påpeker at de to mennene kvinnen ifølge tiltalen skal ha påvirket til å utøve volden, ikke er tiltalt for noe.

Det er satt av to dager til behandlingen av saken i Oslo tingrett.

I tiltalens post 1 står det at voldsutøvelsen skjedde 18. – 19. juli, mens det i post 2 står at frihetsberøvelsen fant sted 17. – 19. juni 2015. Det er imidlertid snakk om en og samme hendelse, og den fant sted i juni 2015, får Dagbladet opplyst.

Saturday, June 24th, 2017 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
March 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Recent Comments